Romancele au inceput concursul la sarituri, la fel ca principalele adversare, americancele, chinezoaicele si rusoaicele. Dana Sofronie a deschis cu un salt sigur, de 9,400, iar Catalina Ponor a imitat-o: 9,412. Specialista echipei noastre la acest aparat, Monica Rosu, a aratat mult calm si a executat cu indeminare o saritura din 9,900, apreciata cu 9,625.

Cu 28,437, romancele au preluat conducerea. In acest timp, americancele s-au plasat foarte aproape, pe locul 2.

La paralele, chinul romanesc, Oana Ban a fost notata aspru de arbitre, cu doar 9,187, iar Rosu a primit cu doua zecimi mai mult. Sofronie a avut o executie curata, fara bavuri, salvind finalul cu un 9,562. Americancele au izbutit insa doua exercitii pline de vigoare, aplaudate copios de suporterii din tribuna, si au trecut pe prima pozitie dupa doua rotatii.

Urma insa birna, punctul nostru forte. Asa a si fost. Ban a inaugurat seria cu un 9,512, care a cuprins si penalizarile pentru citeva mici ezitari. Apoi, Alexandra Eremia a aratat de ce este vicecampioana europeana a acestui aparat, 9,687, pentru ca Ponor sa-si reafirme statutul de favorita la aur cu un 9,762 care a dus sala in delir.