29 de trupe rock vor veni la Festivalul Stufstock 2004 ce va avea loc pe 3 si 4 septembrie la Vama Veche. Un festival rock impecabil, toate numele importante gasindu-si loc pe lista de trupe, cu Iris, Cargo, Celelalte Cuvinte si Luna Amara capete de afis.

Din punctul de vedere al mesajului sau, Stufstock sustine cauza miscarii Salvati Vama Veche, mai exact pastrarea unui specific cultural si ecologic in zona litorala 2 Mai - Vama Veche.

Festivalul se va desfasura in paralel pe doua scene, amplasate la Hamacu´ lui Boboc si la Club A. Organizatorii Stufstock sunt "vamaiosii", membri ai Asociatiei pentru conservarea ariilor protejate biocultural. Dintre activitatile acesteia amintim obtinerea interdictiei pentru autorizarea de constructii noi si a aprobarii pentru campare pe plaja.

Asociatia a primit premiul "cea mai buna initiativa a anului", in cadrul Galei Societatii Civile.

Dincolo de toate aceste detalii faptice, manifestatiile de la Vama Veche atrag lumea in principal pentru voia buna, bautura care curge parca in valuri rupte chiar din mare, daca este sa judecam dupa presiune, pentru muzica si pentru libertatea in comportament mai mare decat in mod obisnuit. Multimea de corturi asezate chiar pe plaja, peste care risti sa cazi la fiecare pas, are farmecul ei.

In plus, este placut sa iesi la plimbare si sa stii ca te poti impiedica de o vedeta la fiecare pas! In orice caz, un lucru este sigur: este greu de spus exact cati dintre cei care pun piciorul in Vama cu aceasta ocazie vin pentru salvarea ei. TVR va transmite in direct de la festival.