Artisti romani de prestigiu se unesc intr-un concert de promovare si intr-un mars de solidaritate pentru Salvarea Rosiei Montane. Mega concertul FanFest va avea loc la Rosia Montana in noaptea dintre 28-29 august 2004.

‘Alburnus Maior’ in parteneriat cu MTV Romania, Rebel Music, Greenpeace CEE, Mindbomb si Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii (PATRIR) sunt incantati sa anunte lansarea Proiectului FanFest Rosia Montana intre 23-29 august 2004.

Proiectul FanFest este o miscare de protest care reuneste Concertul de Protest Fan Fest si Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana. Participarea la ambele evenimente este gratuita.

Concertul de Protest FanFest va avea loc la Rosia Montana in noaptea dintre 28-29 august 2004 si la el vor participa artisti si DJ cum ar fi Ombladon, Luna Amara, Freakadadisk, Zob, Bitza, Zale, DJ Dox, Romano/G- Force Sound, Unu, Shekinah, Spike, LBC KRU, Travka, Guerillas

si Klan.

Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana, editia a II-a se va desfasura imediat inaintea Mega Concertului Fan Fest. Pornirea se va face din Cluj-Napoca pe 23 august 2004 si se vor strabate 137 de kilometri, trecand prin 20 de comunitati de pe valea Ariesului. In Rosia Montana se va ajunge pe 28 august 2004. Sunt asteptati sa ia parte sute de marsaluitori.

Prin a merge pe jos pana la Rosia Montana, participantii doresc sa isi exprime solidaritatea cu localnicii care se opun proiectului minei de aur de suprafata de la Rosia Montana al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care este detinuta in proportie de 80% de o companie din Canada, Gabriel Resources (‘Gabriel’) intentioneaza sa realizeze la Rosia Montana cea mai mare mina de aur de suprafata din Europa. Aceasta presupune, printre altele, stramutarea involuntara a peste 2000 de oameni.

Inca de la inceputul sau, acest proiect a fost asaltat de scandaluri si probleme operationale, inclusiv de o vehementa opozitie locala, nationala si internationala atat din partea societatii civile cat si a institutiilor experte.

Prin a invita publicul larg – atat batrani cat si tineri – la Rosia Montana, Proiectul FanFest doreste sa promoveze frumusetea unica a regiunii precum si potentialul sau de alternative de dezvoltare durabila.

"Trebuie sa vii si sa vezi Rosia Montana pentru a intelege intr-adevar de ce ne pasa atat de acest loc si ceea ce se intampla aici”, a declarat Presedintele Alburnus Maior, Eugen David.

Campania ‘Salvati Rosia Montana’ a devenit cea mai mare miscare sociala si de mediu din Romania. A inceput in 2000 ca si o reactie locala impotriva proiectului minei de aur de suprafata a RMGC.

‘Alburnus Maior’ este ONG local al proprietarilor ce refuza sa renunte la pamanturile lor si se opun proiectului miner al RMGC din considerente sociale, de mediu, economice si culturale. (wwww.rosiamontana.org).

Vizitati situl web oficial al Proiectului Fan Fest www.rosiamontana.ro/fanfest pentru mai multe informatii si actualizari zilnice sau contactati:

Eugen David, Presedintele Alburnus Maior la 0740 280 309

Stefania Simion, Alburnus Maior la 0258 859 328

Bogdan Bindea, Greenpeace CEE la 0745 820 816

Gianiny Munteanu, Rebel Music la 0721 421 642