"The New York Times":

Dezamagirea Americii are culoarea argintului

* Ziarele din SUA spun ca echipa lor nationala, care a fost invinsa de Romania la JO de la Atena, este cea mai buna nationala din istoria gimnasticii feminine * "Cred ca am avut si zile mai bune, pentru ca astazi toate am gresit", a spus Carly Patterson, vedeta echipei SUA * Marta Karoly, directoarea programului national de gimnastica a SUA: "Cateodata, dai ce e mai bun din tine si trebuie sa

apreciezi ce primesti"

"Dezamagirea Americii are culoare de argint", a titrat publicatia "The New York Times", dupa ce echipa de gimnastica a Romaniei a castigat titlul olimpic la Atena. "Fetele din echipa de gimnastica a SUA stateau lipite de perete salii, linistite si in acelasi timp uimite de modul in care romancele isi ondulau micutele lor trupuri, ignorand parca gravitatia.

Catalina Ponor, ultima gimnasta intrata in arena, a fost ovationata indelung de public, iar nota ei, 9.750, a fost cea mai mare de la sol. Intre timp, americancele s-au asezat pe scaune si au ramas tintuite in timp ce inima le batea in ritmul in care spectatorii le aplaudau pe romance.

Dupa o viata petrecuta in sala de gimnastica, dupa ce o viata au asteptat medalia de aur, americancele au iesit pe locul doi. Chiar daca au castigat toate competitiile majore din 2002, echipa de gimnastica feminina a SUA nu a reusit sa iasa decat pe locul doi la Olimpiada. "Probabil ca toata lumea se astepta sa castigam medalia de aur, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Cred ca am avut si zile mai bune pentru ca astazi toate am gresit. Acum e prea tarziu sa mai putem schimba ceva", a spus Carly Patterson. Chiar daca au reusit sa castige o medalie olimpica, dezamagirea se putea citi pe fata lui Bela si a Martei Karoly.

"Aceasta este cea mai buna echipa a Americii din ultimii 20 de ani", a spus Bela Karoly, in timp ce Marta s-a limitat sa spuna: "Puteam fi mai bune. Cateodata dai ce e mai bun din tine si trebuie sa apreciezi ceea ce primesti".

In final, romancele au primit medalia de aur, iar americancele au ramas inmarmurite minute in sir si au schitat un zambet pentru camerele TV doar in momentul in care au trebuit sa urce pe podium", se arata intr-un material aparut in "The New York Times". "Romania a luat aur, iar SUA argint", este titlul aparut in publicatia "USA TODAY".

"Stralucirea este doar de argint", este titlul editorialului din publicatia "Washington Post". "Echipa SUA s-a prezentat la Atena cu mari ambitii, dupa ce la Sydney prestatia gimnastelor a fost dezastruoasa. Pentru Atena, Marta Karoly a stat cu fetele in cantonamente pentru mai multe luni, iar dintr-un lot numeros, antrenoarea si-a ales gimnastele pentru Atena.

La momentul respectiv s-a spus ca aceasta este cea mai puternica echipa de gimnastica feminina pe care SUA a avut-o vreodata. Toata lumea se astepta ca ele sa devina campioane olimpice, insa acest lucru nu s-a intamplat", a scris Liz Clarke, in editorialul pentru ziarul "Washington Post".

"Romania a pus stapanire pe medalia de aur la gimnastica feminina", scrie si publicatia "Union-Tribune", din San Diego. "Marta Karoly, directoarea programului national al SUA ar fi trebuit sa stie mai bine forta romancelor. Ea, impreuna cu sotul Bela au condus multe romance la castigarea de titluri mondiale si olimpice, inainte sa emigreze in SUA.

Chiar si asa, inainte de competitie, Marta nu s-a ferit sa exclame ca actuala generatie de gimnaste este cea mai buna din istoria Americii. Adevarul este ca, atunci cand a trebuit sa demonstreze acest lucru, fetele au fost foarte discrete in exprimare.

Nici romancele nu au stralucit, dar, la sol, au avut exercitii mult mai bune decat americancele si astfel au luat medalia de aur", scrie jurnalul "Union-Tribune".