Fotbalistul si-a reziliat ieri dimineata contractul cu Steaua si dupa ce Liga l-a declarat liber a semnat pe trei ani cu Rapid. Mijlocasul a fost transferat la Rapid II, satelitul giulestenilor care evolueaza in seria a II-a a diviziei B. Aflat in lotul comun, el poate fi folosit si de prima echipa. Aflat in lotul comun, el poate fi folosit si de prima echipa.

Chiar daca giulestenii s-au ferit de presa la antrenamentul de ieri, Gazeta a reusit sa gaseasca o bresa in gard pentru a face o poza la prima sedinta de pregatire a lui Aliuta sub comanda lui Lucescu

"Va rog, nu mai pot sta de vorba, sint mort de oboseala. De patru ore sint pe drumuri ca sa-mi rezolv situatia. Dimineata am fost la antrenament la Steaua, iar dupa-amiaza merg la Straulesti. Sint jucatorul Rapidului pentru urmatorii trei ani", a declarat Aliuta pentru Gazeta imediat dupa ce a parasit noul sediu al Ligii.

Comisia Juridica tocmai analizase memoriul depus dupa ce jucatorul isi reziliase intelegerea cu Steaua. La prinz, fotbalistul ii platise patronului din Ghencea 150.000 de dolari, bani pe care Rapidul ar trebui sa-i returneze. Presedintele formatiei din Grant, Dinu Gheorghe, ajunsese la LPF dupa anuntarea verdictului comisiei si a depus documentatia necesara pentru venirea in Grant a lui Aliuta.

Transferul a fost posibil deoarece jucatorul nu mai jucase la alta echipa in ultimul an competitional. "Sintem multumiti ca am putut lua un mijlocas ca Aliuta", s-a limitat sa spuna Dinu Gheorghe. Scriptic, pentru a primi imediat drept de joc, Marian a fost legitimat de "satelitul" Rapid II, care incepe campionatul simbata.

Fiind in fondul comun de jucatori, el poate evolua fara probleme pentru prima echipa.

"Pentru un fotbalist de valoare, cum e Aliuta, integrarea in orice echipa este mai usoara. Eu, ca antrenor, nu pot fi decit bucuros pentru acest transfer, dar cel mai important pentru ca el sa reuseasca este sa-si doreasca enorm asta", a comentat Razvan Lucescu ultima achizitie facuta de Rapid.

"E cea mai buna alegere a mea, chiar daca m-a vrut si Dinamo. La 26 de ani nu pot sta pe margine si sper ca la Rapid sa demonstrez ca Aliuta nu e un jucator terminat. I-am dat domnului Gigi Becali 150.000 de dolari si ne-am despartit in conditii amiabile"

Marian Aliuta

Marian Aliuta

Nascut pe 4 februarie 1978

Debut in Divizia A: 31 iulie 1996, Chindia-Ceahlaul 1-0

A jucat la: Chindia (1996), Gloria (1997), Farul (1997-1998), Serif Tiraspol (1998-1999), Sahtior Donetk (2000-2002), Steaua (2002-2004)

Meciuri/goluri in Divizia A: 105-9

Debut la echipa nationala: 26 februarie 2001, Romania - Ucraina 1-0

Meciuri/goluri la echipa nationala: 3-0

51

de meciuri a jucat Marian Aliuta la Steaua in Divizia A. Sezonul trecut, mijlocasul de 26 de ani a fost jucatorul stelist cu cea mai slaba medie a notelor acordate de reporterii Gazetei Sporturilor, 5,5

--------------------------------------------------------------------------------

Copos il asteapta de patru luni

Intelegerea dintre cele doua parti a survenit, practic, marti seara, cind Dinu Gheorghe a luat masa cu Aliuta. Intilnirea a fost posibila cu ajutorul lui Gigi "Corsicanu'", liderul galeriei visinii, care l-a dus pe Marian la intilnirea cu conducerea Rapidului.

Aflat in drum spre restaurantul Doi Cocosi, unde il astepta directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, Aliuta a fost oprit din drum de cei din Grant.

"Vama" a batut palma relativ repede cu Marian intelegindu-se pentru un contract pe trei ani si 100.000 de dolari pentru fiecare dintre sezoane. El devine astfel al doilea jucator al rapidistilor din punctul de vedere al salariului, dupa Sabin Ilie, care ia 90.000 de euro.

Intre Rapid si Aliuta a mai avut loc o intilnire in urma cu patru luni, la Crowne Plaza, cind George Copos i-a spus ca daca reuseste sa devina jucator liber, Rapid e foarte interesata de el. La vremea respectiva Gigi Becali vorbea de 600.000 de dolari in schimbul dezlegarii. Acum, Rapid l-a luat cu numai 150.000 de dolari.