In perioada 22-28 iulie, cu mic cu mare, tinerii pesedisti, in frunte cu Victor Ponta, au participat la cea de a VII-a editie a taberei "Ecosy" desfasurata la Navodari. Cu acest prilej a avut loc si sedinta Delegatiei Permanente a Tineretului Social Democrat, unde s-a analizat activitatea organizatiei, dar si proiectele de viitor.

Mai mult, la sedinta a participat si secretarul general al "Ecosy", Ilias Antoniu. Toate bune si frumoase, numai ca dupa terminarea actiunii trebuia achitate serviciile prestate in contul participantilor la "Ecosy".

Astfel, pentru toate cheltuielile privind tabara organizata la Navodari de catre cel care se vede urmasului lui Titulescu, adica Victor Ponta, a platit "Asociatia pentru Promovarea Principiilor Sociale si Democratice ale Tinerilor din Romania", din Bucuresti. Fiind o actiune de partid, tabara de la Navodari a fost achitata ilegal de aceasta asociatie, deoarece Legea nr.

43/2003 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale interzice foarte clar acest lucru. Articolul 3 al acestui act normativ, precizeaza negru pe alb ca sursele de finantare ale unei asemenea actiuni sunt: "cotizatiile membrilor de partid", "donatii legale", "venituri realizate din activitati proprii" ori "subventii de la bugetul de stat".

Or, finantarea actiunii de la Navodari nu este inclusa in nici una dintre aceste categorii, iar costurile pentru serviciile prestate de catre detinatorul taberei au fost achitate prin transfer bancar. Este de mentionat faptul ca presedintele acestei asociatii a fost chiar Victor Ponta, dar dupa ce a ajuns in fotoliul ministerial a trebuit sa renunte.

Printre cei care au preluat fraiele asociatiei se numara cativa locotenenti ai lui Titulescu cel mic, printre care Vlad Stoica, Mihai Ciuciureanu si Costi Iacov.

Este strigator la cer faptul ca o actiune a partidului de guvernamant, chiar daca este a organizatiei de tineret, este finantata ilegal, iar regizorul acestui scenariu este chiar liderul TSD, Victor Ponta, care mai este si seful Corpului de Control al Primului Ministru.

Dar cel care se vede viitorul lider al PSD nu poate fi acuzat de ilegalitate atata timp cat in partidul de guvernamant a avut destule modele de pesedisti specializati in inginerii financiare si deturnari de fonduri.

Oricum, Victor Ponta a inceput sa calce serios pe urmele lui Gabriel Bivolaru, Tarata Culita, Nicolae Mischie sau Bebe Ivanovici, dar tinand cont ca este destul de tanar are destul timp sa-i depaseasca ca realizari pe acestia.