Ordinul nr. 4209 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Statutul personalului didactic referitoare la calculul salariilor pentru personalul didactic din invatamant.

Sporul pentru suprasolicitare neuropsihica se acorda numai pentru perioada cat personalul didactic a desfasurat activitate didactica cu contract individual de munca intr-o unitate/institutie de invatamant, perioada ce se va structura pe transele de vechime, respectiv treptele/gradele profesionale prevazute de lege la functia didactica, respectiv didactica auxiliara, pe care persoana este

angajata in momentul calculului.

Acest spor se acorda personalului didactic titular, suplinitor, asociat sau cadrelor didactice pensionate reangajate in invatamant, personalului didactic de conducere, indrumare si control, personalului didactic cu post rezervat conform legii, precum si personalului didactic auxiliar.

Sporul de vechime in munca se acorda si personalului didactic pensionat pentru limita de varsta, corespunzator vechimii in munca dobandite in intreaga activitate, numai daca acesta este angajat in baza unui nou contract individual de munca. In cazul in care acesta presteaza activitate didactica la plata cu ora, nu beneficiaza de sporul de vechime in munca.