Domnilor politicieni, lasati economia in pace, in campania electorala! Sunt atatea alte subiecte de interes pentru romani, pe marginea carora sa urziti atacuri electorale, incat nu este nevoie ca, fortati de imprejurari, sa tavaliti prin noroi biata, firava economie romaneasca.

V-ati intors din concedii sau vi s-au intors consilierii verosi din vacanta si ati inceput sa va improscati cu invective legate de economia mult prea lovita din toate partile pentru a face fata unui astfel de soc...

Domnule Adrian Nastase, Domnule Theodor Stolojan, vreti sa conduceti tara de la Cotroceni, atunci ganditi-va cat rau faceti si cat dezechilibru provocati prin à-propos-urile otravitoare pe care le aruncati unul asupra celuilalt, pornind de la fapte si vorbe economice.

Iar ultima declaratie a domnului Adrian Nastase – si prim-ministru in functie – le intrece pe toate. Domnia-sa arunca mazga electorala asupra sistemului bancar, dintr-o suflare, fara sa se gandeasca la consecinte. Oricat de jurist ar fi, tot ar trebui sa-l doara de economie, mai ales ca este seful Executivului.

Nu se poate ca domnia-sa sa fi scapat nefiltrata aceasta gogomanie electorala – ticluita, mai mult ca sigur, de parerologii intorsi de la bronzat – pentru ca sub nici un chip nu imi vine sa cred ca atacul inspre institutiile bancare l-a imaginat de unul singur.

Domnul Nastase a dovedit, in destule situatii, ca e ingrijorat de mersul nostru economic, de temerile diferitelor categorii sociale privind aderarea la Uniune, de reusita financiara si sociala a privatizarilor.

Printr-o vorba aruncata pe undeva, prin Moldova, intr-o vara mai mult neagra decat fierbinte, premierul isi dinamiteaza intreaga guvernare. Dupa patru ani de guvernare, sa vii sa recunosti ca exista o mafie bancara e o adevarata bomba cu ceas asupra guvernarii Adrian Nastase. Daca n-a stiut de ea, foarte rau! Inseamna ca nu a guvernat bine, ca a fost izolat.

Daca a stiut si a tacut, e si mai rau! De ce nu a starpit-o? E si presedinte al partidului de guvernamant. Putea provoca o adevarata revolutie in Parlament! Iar ca premier, de ce nu a arestat cate un bancher corupt la fiecare pranz, de ce nu a bagat la zdup cate un functionar bancar la fiecare intrare ori iesire din Palatul Victoria?

Inseamna ca si eu, si familia mea, si colegii mei trebuie sa dam fuga la banca sa ne scoatem economiile – multe, putine – si sa ni le tinem la ciorap, pentru ca mafia bancara despre care stie premierul s-ar putea sa ne stoarca si de ultimul leut ramas intr-o institutie care poarta numele de banca.

Domnul Adrian Nastase vrea sa ajunga presedinte. Prin orice metode. Dar singura pe care nu e uman sa o intrebuinteze este cea legata de distrugerea economiei, prin doua vorbe aruncate, la gramada.

Domnul Theodor Stolojan vrea sa ajunga presedinte. Prin orice metode. Dar singura pe care nu ar fi uman sa o intrebuinteze ar fi aceea de a accepta ca, prin domnia sa, sa fie atacata economia romaneasca.

In loc de glumita cu scrisorica semnata de portarul de la sediul PNL, l-as fi vazut mai degraba pe domnul Stolojan anuntand ca renunta la candidatura – si el si orice reprezentant al Aliantei D.A. – pana cand premierul nu explica romanilor si strainilor ce stie si abia la sfarsitul mandatului spune despre existenta mafiei bancare din Romania. Ar fi fost cu adevarat o lovitura!

Sunt vorbe care distrug credibilitatea unui sistem, cladita dupa o groaza de falimente, provocate de legislatia firava pe care tot politicienii au lasat-o sa se perpetueze – pentru ca le venea bine sa mai infiinteze o banca si sa mai dea un tun din banii populatiei – doar pentru ca grupul caruia ii apartineau sa prospere in doua sezoane.

Macar acum – cand de ani buni sistemul bancar este primul la capitolul seriozitate, competenta, performanta – trebuie protejat de varicela politica.

Numai ca – ce trist! – chiar strajerii si-au uitat menirea si lovesc, din pozitii diferite, biata, anemica economie, prin ce are ea mai bun acum – bancile.

Domnule prim-ministru, e timpul sa va concediati consilierii care v-au pus sa va luati la tranta cu economiile si economia romanilor.

Domnule Theodor Stolojan, e timpul sa va concediati consilierii care v-au pus sa va dati drept portarul de la sediul PNL, parodiind o declaratie-soc pentru economie a contracandidatului dumneavoastra.