In primele sase luni ale anului, profitul BRD a fost de 1.550 de miliarde de lei, cu 32 la suta mai mare, in termeni reali, decat cel inregistrat in aceasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Bancii. Creditele acordate de BRD au crescut la randul lor cu 39 la suta, pana la un nivel de peste 55 de mii de miliarde de lei.

Dinamica cea mai importanta au inregistrat-o imprumuturile acordate persoanelor fizice, al caror volum a crescut cu 80 la suta, cumuland la sfarsitul lui iunie circa 16.250 de miliarde. Restul de peste 39 de mii de miliarde reprezinta credite acordate persoanelor juridice, care au crescut cu 39 la suta in primul semestru al lui 2004.

Depozitele atrase de BRD depaseau, la 30 iunie, cu circa 11 miliarde creditele acordate de banca. Acestea au crescut insa mai putin decat activitatea de creditare - cu 37 la suta.

"Rezultatele financiare obtinute de banca la sfarsitul primului semestru reflecta pertinenta strategiei de dezvoltare pe care mizam, una bazata pe dezvoltarea permanenta a gamei de produse si servicii, dar si pe respectarea criteriilor de rentabilitate si prudentialitate", a declarat presedintele CA al BRD-SocGen, Bogdan Baltazar.