Un secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a ajuns la spital, joi seara, dupa ce a fost atacat cu o ranga chiar in scara blocului unde locuieste, pe Mihai Bravu.

Adrian Marasoiu, presedintele Autoritatii pentru aplicarea legilor retrocedarii din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a fost internat la Spitalul de Urgente Floreasca cu ambele maini rupte si cu lovituri la nivelul fetei, care au necesitat o interventie chirurgicala.

Acesta se intorcea de la sedinta de Guvern si, dupa ce si-a parcat masina, s-a indreptat spre intrarea in bloc, fiind atacat pe la spate de agresor. “Victima nu l-a vazut pe agresor decat dupa ce a primit cateva lovituri cu un obiect contondent. Infractorul l-a lovit peste maini si in cap, provocandu-i diverse traumatisme.

A fost declansata o ancheta fiind prelevate amprente de la fata locului. Din cele relatate de victima, credem ca agresorul este un tanar in varsta de 24-25 de ani”, a declarat comisarul Mihai Pitulescu, de la Politia Capitalei. Dupa ce l-a lovit, infractorul i-a sustras victimei geanta diplomat in care acesta avea cateva documente de serviciu si actele personale.

Ieri, la sediul central al Autoritatii pentru aplicarea Legii 10/2001, din ordinul ministrului delegat pentru Administratie Publica, Gheorghe Emacu, a fost interzis accesul oricarei persoane, inclusiv al presei. Adjuncta secretarului de stat, Lucia Negoita, nu crede ca agresiunea sa fi avut vreo legatura cu functia detinuta de Adrian Marasoiu.

“Nu poate exista vreun mobil de razbunare a cuiva. Nici a vreunui fost chirias care a pierdut o casa, si nici a vreunui fost proprietar caruia inca nu i s-a restituit vreun imobil. Pentru ca nu dl Marasoiu se ocupa de restituiri. Primarul Capitalei se ocupa de asa ceva.

Probabil ca agresorul a crezut ca este un patron care aduce acasa castigurile din ziua respectiva”, a mai precizat Lucia Negoita, care sustine ca Adrian Marasoiu nu purta in servieta documente de la sedinta de Guvern de la care tocmai se intorcea. Secretarul de stat se afla in afara oricarui pericol, iar Politia lucra, ieri, la portretul robot al faptasului.