Zeci de cadavre au fost descoperite de politia nigeriana in mai multe temple din mijlocul unei paduri din estul Nigeriei. Oamenii legii au spus ca masacrul a fost comis intr-un ritual bizar inchinat unei zeitati locale. Multe cadavre erau decapitate si unora le lipseau organele genitale. Suspectul principal, un preot in varsta de 100 de ani, a fost arestat, dar neaga acuzatiile.

Imaginea pe care au vazut-o politistii cand au patruns in templu a fost de cosmar: mai mult de 50 de cadavre, unele mumificate, zaceau imprastiate in templu alaturi de zeci de capete umane. Se presupune ca victimelor li se spunea ca trebuie sa se sacrifice pentru un zeu. "Am gasit mai mult de 50 de cadavre, unele asezate in cosciuge.

Erau si capete, unele fusesera taiete de curand" a declarat agentiei Reuters seful politiei locale. Anchetatorii au aflat de ororile comise in padure dupa ce un martor al crimelor nu a mai suportat si a povestit totul politistilor. Preotii pretindeau ca aplaneaza conflicte legate de proprietati si cereau victimelor sa bea otrava pentru a-si dovedi nevinovatia.

Printre victime se numara oameni de afaceri si angajati ai statului. Multe cadavre nu mai aveau organe genitale. Au fost, probabil, vandute pentru realizarea de talismane. in momentul in care au patruns intr-unul din temple, anchetatorii au descoperit sange proaspat pe altar si pe preotul Okolie Orji Ewulu (foto), care oficia un ritual inchinat unei zeitati locale.

"Eu nu am ucis pe nimeni, cei care au murit au fost rapusi de spiritul zeului Ogwugwu pentru ca erau corupti si mincinosi", a declarat preotul Ewulu, care sustine ca este nevinovat. Locuitorii unui sat localizat langa temple au declarat anchetatorilor ca preotii erau foarte temuti in zona. "Preotii erau sarlatani. Foloseau templele doar pentru a scoate bani de la oameni.

Au cele mai bune masini din comunitate si isi construiesc cele mai mari si mai frumoase case", a declarat un localnic sub acoperirea anonimatului.