Guvernul incearca sa stimuleze proprietarii de paduri sa se asocieze in asociatii, acordandu-le bani de la buget pentru lucrarile de amenajare a terenurilor.

Potrivit unei ordonante adoptate de Guvern in ultima sedinta, pentru proprietarii de paduri persoane fizice, constituiti in asociatii, bugetul de stat va suporta integral costul lucrarilor de amenajare, daca suprafetele de terenuri forestiere puse in comun depasesc 50 de hectare si constituie trupuri de padure compacte.

Pentru proprietarii de paduri persoane juridice, constituiti in asociatii, costul lucrarilor de amenajare va fi suportat de la buget in procent de 50%, daca suprafetele de terenuri forestiere puse in comun depasesc 500 de hectare.

Tot in proportie de 50% va fi suportat de la buget si costul lucrarilor de amenajare si pentru proprietarii de paduri persoane fizice si juridice, constituiti in asociatii, ale caror suprafete de terenuri forestiere puse in comun depasesc 300 de hectare si constituie trupuri de padure compacte.

Pentru proprietarii de paduri persoane fizice sau juridice ale caror suprafete de terenuri forestiere puse in comun depasesc 300 de hectare, dar nu constituie trupuri de padure compacte, costul lucrarilor de amenajare va fi suportat de la buget in procent de 25%. Cererile de acordare a personalitatii juridice vor fi scutite de taxa judiciara de timbru.