Guso, salvatorul Universitatii

"Daca nici cu astia, atunci cu cine?", spuneau inainte de meci fanii olteni, "astia" fiind moldovenii de la Poli Iasi, una dintre echipele fara nici un punct in clasament. Avind in fata o nou promovata si in spate cosmarul meciului cu o alta nou venita in Divizia A, Sportul, Mircea Rednic a aratat ca a vorbit chiar serios cind a promis ca va trece pe banca de rezerve nume grele din lot.

Papura si Gane au ramas pe margine, dar inceputul meciului nu i-a dat dreptate.

Craiova a jucat lent prima repriza, plictisind si enervind la maximum niste spectatori si asa destul de putin dispusi sa aiba rabdare. Cu Lutu alergat pe ton terenul de Toma si cu Bundea sufocat de marcajul lui Mitruc, Stiinta n-a miscat in frontul moldav.

Iordache n-a facut altceva decit sa bubuie mingi, Rubinelson se crede mai tehnic decit e, daca e, iar Mircea Ilie a fost al 4001-lea spectator, atita doar ca a stat pe gazon si nu in tribuna.

Craiova s-a inviorat o data cu intrarea lui Gane, insa ca si la meciul cu Farul i-a trecut glontul pe la ureche cind Guso a scos providential sutul lui Pacurar, scapat singur (70). Chiar daca apoi oaspetii au ramas in 10, Bogdanovici fiind eliminat (81), gazdele n-au mai reusit nimic, pentru ca golul din minutul 82 a fost anulat eronat de asistentul Burloiu.

Apoi Salomir a fluierat si Rednic a mai primit o palma. Sau o teapa, un cuvint atit de drag lui si folosit cu atita patima in returul campionatului trecut dar care i se potriveste atit de bine in aceste momente.

Lutu si Iordache, exclusi!

Imediat dupa terminarea partidei, Mircea Rednic a decis sa-i trimita pe Ionut Lutu si pe Marius Iordache la echipa a doua pe termen nelimitat, din cauza evolutiilor proaste ale celor doi! La conferinta de presa, antrenorul oltenilor a declarat ca nu va demisiona, "indiferent citi dusmani am aici!".

Dupa ce presedintele Badea a spus ca "echipa e nepregatita, de aia nu joaca nimic", Rednic a raspuns: "Badea nu m-a sustinut niciodata! Suporterii au fost mereu alaturi de mine si pentru ei imi voi continua munca la Stiinta". y Mario Morcov (Craiova)

Badea huiduit, Rednic sustinut

Pe tot parcursul jocului, fanii olteni au afisat mai multe bannere prin care si-au manifestat atasamentul fata de Mircea Rednic si dezacordul fata de atitudinea jucatorilor: "Rednic face echipa, voi cistigati... Nu invers!", "Club fanion, antrenor campion, fani adevarati, multi dintre voi nu le meritati!".

Presedintele Pavel Badea a fost si el vehement contestat, suporterii strigind minute in sir "Badea, lasa-ne!" si afisind bannerul cu inscriptia "Presedinte fara valoare ne da afara din stadioane". y Ovidiu Minea (Craiova)

Papura vrea sa plece

Cazut in dizgratia lui Rednic si a unor conducatori ai clubului, care-l banuiesc ca nu si-a aparat corect sansele in anumite meciuri, desi nimeni nu i-a reprosat nimic oficial, Corneliu Papura (foto) intentioneaza sa paraseasca Universitatea.

Fostul capitan le-a marturisit coechipierilor ca n-are rost sa mai stea la Craiova, unde toata lumea il priveste piezis: "Macar sa fi facut ceva, dar asa?! La cite am facut pentru echipa asta, nu-mi convine sa ajung paria!".

Rezerva aseara, Papura ar prefera sa plece in strainatate, avind sanse sa ajunga in prima liga din Israel ori in divizia secunda franceza, dar nu-i exclusa nici varianta FC National, unde a mai evoluat in sezonul 2001-2002. y Mario Morcov (Craiova)

N-au renuntat la Ziyati

Dupa ce l-au transferat pe Aliuta, rapidistii l-au trimis pe Noureddine Ziyati la Moscova pentru a semna cu echipa la care joaca si Dancia, Torpedo.

Antrenorul oltenilor, Mircea Rednic, a marturisit ca a vorbit la telefon cu fotbalistul marocan si l-a convins sa nu ramina in Rusia: "Voi face tot ce depinde de mine ca sa-l aduc saptamina viitoare la Craiova! Nici Zizi nu vrea la Moscova, speram sa ajungem la o intelegere cu giulestenii". y Mario Morcov (Craiova)

EXPRES

OBIECTIV y Joi seara, Mircea Rednic a avut o intilnire cu Dinel Staicu, cei doi discutind pe marginea startului slab de campionat al Stiintei. Surse autorizate afirma ca patronul l-a avertizat pe antrenor ca risca demiterea in cazul in care nu obtine cel putin 4 puncte din partidele cu Poli Iasi si cu Steaua, in deplasare. y Mario Morcov (Craiova)

NERVOS y Inlocuit in minutul 30, ieseanul Iulian Arhire a avut o izbucnire nervoasa la adresa lui Vasile Simionas, mijlocasul aruncindu-si tricoul catre antrenor! In precedenta deplasare, la Alba Iulia, Arhire a procedat similar cind a fost substituit, provocind un scandal la vestiare. y Ovidiu Minea (Craiova)

U CRAIOVA - POLI IASI 0-0

Antrenor Mircea Rednic

Guso (cpt)

---------------------------------

Daouda

Murgan

Moti

------------------------------

Buhus

Bundea

Plesan

Lutu

M. Iordache

----------------------------

Rubinelson

M. Ilie

SCHIMBARI

min. 46 - BORBELY * Rubinelson

min. 57 - S. FRUNZA * M. Iordache

min. 61 - GANE * M. Ilie

Antrenor Vasile Simionas

Branet

---------------------------

Ad. Toma

Bernard

T. Petre (cpt)

Onut

Perenyi

------------------------------

Arhire

Bogdanovici

Mitruc

Ad. Cristea

-------------------------------

Bilba

SCHIMBARI

min. 31 - R. MICLEA * Arhire

min. 61 - PACURAR * Bilba

min. 82 - FL. CROITORU * Mitruc

REZERVE

U Craiova: N. Banica, Vigariu, Papura, L. Preda

Poli Iasi: Dulcianu, Cr. Ciobotariu, Cl. Ionescu, Bordianu

Cartonase

GALBENE - Murgan (45) / Mitruc (26), Bogdanovici (43, 81), Bilba (44), Bernard (63), Branet (69), Pacurar (84)

ROSU - Bogdanovici (81)

Arbitru M. Salomir (Bucuresti) 7. Asistenti D. Burloiu (Galati) 5, Oct. Sovre (Oradea) 7. Spectatori 5.000