In viziunea declarat europeana a liderilor PSD, Theodor Stolojan si Traian Basescu practica "politica testiculului" si "politica cu fundul". "O sa-l trimitem la plimbare si pe anostul Theodor Stolojan, si pe fanfaronul Traian Basescu, si pe traseistul Teodor Melescanu, si pe semidoctul Eugen Nicolaescu si cu atat mai mult pe Cozmin Gusa, acest chiuhuahua (rasa de caine - n.r.

) al politicii romanesti, Stolojan si turma lui sa se duca dracului" etc., etc.

Extrasele de mai sus provin dintr-un comunicat de presa remis ieri tuturor redactiilor de "Directia de Relatii cu Mass-Media" a PSD, comunicat care poate fi gasit si pe site-ul partidului de guvernamant.

In finalul acestui "document" oficial al PSD exista o "Nota" prin care liderii pesedisti incearca sa-si justifice limbajul suburban deversat in ochii opiniei publice: comunicatul PSD ar fi fost construit din declaratiile facute de co-presedintii Aliantei D.A., Stolojan si Basescu.

Comportamentul liderilor si strategilor PSD, care ieri au stat toata ziua in sediul partidului din Baneasa, se incadreaza astfel perfect in caracterizarea facuta zilele trecute de Vasile Dancu propriilor colegi de partid, "disperati si frustrati", caracterizare respinsa cu indignare de Adrian Nastase.

Acelasi Nastase care, saptamana trecuta, anticipand "Comunicatul de presa al PSD" de ieri care se extaziaza in fata "politicii testiculului", ameninta: "Nu o sa stam sa tot luam pumni in barba".

Cu cateva ore inainte de furnizarea catre presa a acestei "capodopere" pesediste, "Departamentul Purtatorului de Cuvant al Guvernului" a remis redactiilor un alt comunicat, pur politic, de trei pagini, in care Executivul il ataca pe Theodor Stolojan, principalul contracandidat al lui Adrian Nastase la alegerile prezidentiale, taxandu-l pe candidatul prezidential al Aliantei D.A.

ca fiind "imoral" pentru ca l-a acuzat pe premier ca este sef al unui "Guvern clientelar". Liderii PSD au uitat in ultimii patru ani de zile ca angajatii si demnitarii Guvernului sunt platiti din banii publici nu sa-i conceapa candidatului PSD la prezidentiale comunicate politico-electorale, ci sa lucreze in folosul cetateanului.