In acest sens liderul umanist le-a promis participantilor ca vointa lor “va atarna foarte greu in hotararea Consiliului National din 5 septembrie, cand va fi stabilita strategia politica pentru noiembrie”. Totusi, referindu-se la negocierile existente in prezent, Voiculescu si-a exprimat intentia de a continua discutiile pe care le are atat cu PSD, cat si cu Alianta D.

A: “Vom continua negocierile cu PSD, chiar daca din punct de vedere al experientei avute nu este o optiune pe placul si pe inima noastra. Politica insa nu se face pe sentimente, scopul partidului este de a fi la putere. Avem un comitet si discuta cu PNL-PD o alianta preelectorala. Ar fi posibil sa intram in competitia din noiembrie cu Alianta D.A.

Totodata, ne pregatim pentru a participa singuri la alegeri”.

Voiculescu le-a explicat alesilor PUR de ce se ia in calcul realizarea unei aliante preelectorale, atentionandu-i ca, daca se doreste obtinerea de rezultate imediate fara asumarea nici unui risc, daca se vrea un partid parlamentar, cu reprezentanti in Guvern, PUR va trebui sa aleaga una dintre cele doua formatiuni care se lupta in prezent pentru obtinerea majoritatii.

Daca, insa, se doreste pastrarea identitatii si demnitatii, crearea unui partid pe termen lung care sa conteze in Romania viitoare, atunci, considera liderul umanist, PUR va trebui sa se prezinte in competitie cu liste proprii.