Comunicatul defaimator al PSD, remis publicitatii duminica, in care Biroul de Presa al partidului aducea grave acuze la adresa Aliantei PNL-PD si , in particular, liderilor acestei formatiuni politice, nu a ramas fara un raspuns din partea Aliantei.

Dupa replica prompta a Biroului de presa al Aliantei, care pastra discutia la nivelul referirilor denigratoare, a fost necesara interventia Consiliului National de Coordonare al PNL-PD pentru a articula o strategie defensiva viabila in perspectiva unor noi atacuri josnice din partea PSD si pentru a stabili o reactie oficiala la cele doua saptamani de campanie negativa fara precedent derulata de

partidul de guvernamant. "CNC a decis astazi, in unanimitate, sa nu dea curs jocului murdar initiat de partidul de guvernamant", singurul raspuns va fi "chemarea in justitie a celor care fac asemenea atacuri, adica vom adopta calea corecta, legala", "iar atacurile noastre vor trebui reprimate", a precizat Calin Popescu Tariceanu, purtatorul de cuvant al PNL-PD.

"PSD a reusit sa vicieze competitia electorala inainte ca aceasta sa inceapa, insusindu-si un limbaj care il confunda perfect cu mult ravnitul sau partener de guvernare, PRM", a opinat Tariceanu, comentand nota triviala a limbajului folosit de PSD si liderii sai in ultimele declaratii publice.

Liderul liberal se delimiteaza de acest mod de comunicare cu cetatenii in perioada electorala, considerand ca acestia "nu sunt obligati sa suporte defularile lui Adrian Nastase si a altor personaje pe care pericolul de a pierde puterea le face sa isi piarda si ratiunea, si decenta.

" Dincolo de calea legala la care vor recurge reprezentantii Aliantei pentru a contracara atacurile PSD, aceasta formatiune politica isi propune sa deruleze o campanie pozitiva, axata pe "raspunsul la asteptarile pe care cetatenii Romaniei le au de la partide si de la oamenii politici, deoarece acesta este singurul mod onest de a dialoga cu cetatenii atat in campania electorala, cat si in

perioada premergatoare alegerilor", a concluzionat Tariceanu.