In luna iulie, cel mai mare volum al achizitiilor pe piata romaneasca de capital a fost inregistrat de catre companiile din Luxemburg, suma totala ajungand la 86,52 de miliarde de lei, conform Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Din aceasta suma, aproape 52 de miliarde de lei au fost realizati din intermedieri financiare, exceptie facand activitatile din asigurari si ale caselor de pensii. Pe al doilea loc se situeaza Grecia, cu un volum al cumpararilor de peste 70,86 de miliarde de lei, domeniul intermedierilor financiare reprezentand 50,49 de miliarde de lei.

Potrivit CNVM, pe locul trei se afla Suedia, cu un volum total al cumpararilor de 35,98 miliarde lei, aproape jumatate din suma provenind din domeniul extractiei hidrocarburilor si al serviciilor anexe.

Pe primul loc in ceea ce priveste volumul vanzarilor se situeaza Cipru, cu 123,38 de miliarde de lei, majoritatea banilor provenind din industria de prelucrare a titeiului, din cocsificarea carbunelui, precum si din domeniul extractiilor si al serviciilor anexe, aceasta suma reprezentand 57,18 miliarde de lei, mai arata CNVM.

Pe urmatorul loc se afla Grecia, cu 53,11 miliarde de lei, suma realizata din intermedieri financiare fiind de 47,11 miliarde de lei. Pe ultimul loc din top se afla Anglia, cu 34,53 miliarde lei, suma realizata din intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale caselor de pensii, fiind de 26,53 miliarde lei.

Cel mai mare volum al vanzarilor pe piata de capital a fost inregistrat de intermedierile financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale caselor de pensii, suma inregistrata fiind de 174,86 de miliarde de lei, mai arata CNVM.

Urmeaza extractia hidrocarburilor si serviciilor anexe cu 36,51 miliarde lei si industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, cu peste 25,77 de miliarde de lei.