Viitorul companiei Cosmorom depinde de hotararea societatii elene OTE si de discutiile avute cu Compania Nationala de Telecomunicatii din Grecia, potrivit cotidianului Eleftherotypia. Salvarea Cosmorom a intrat din nou in atentia societatii elene, care anterior renuntase la posibilitatea de a mai investi in operatorul din Romania.

Pentru continuarea activitatii companiei sunt necesari aproximativ 400 de milioane de euro, potrivit cotidianului elen. In prezent reprezentantii OTE inca nu s-au decis ce tactica vor folosi pentru reinceperea activitatii Cosmorom-ului, lasand deschise toate posibilitatile.

Acestia au de ales intre intre obtinerea unui imprumut bancar pentru a obtine capitalurile investitionale necesare si alegerea unui partener strategic. Un eventual partener este societatea de telefonie mobila Cosmote care a afirmat, anterior, ca nu doreste nici un fel de implicare. Intre timp a avut loc o schimbare de administratie in societate care a dat nastere la aceste vehiculatii.

La toamna se va preciza care, este implicarea acestui partener si ce tactica va adopta. Pe langa capitalul necesar pentru relansarea Cosmorom-ului societatea elena trebuie sa lamureasca problemele cu societatea Intracom, care cere peste 120 de milioane de euro de la compania romaneasca. Potrivit cotidianului elen, surse din domeniu se limiteaza la a declara ca negocierile se afla in faza finala.