Profitul reinvestit de catre IMM-uri va fi returnat acestora la cerere, potrivit unei hotarari de Guvern, ce va fi aprobata in urmatoarea sedinta. Restituirea impozitului aferent profitului reinvestit vizeaza cresterea competitivitatii si capitalizarea IMM-urilor.

Administratorii IMM-urilor vor depune la Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMMC) o cerere de returnare a profitului reinvestit impreuna cu o serie de acte justificative, printre care documente care dovedesc valoarea investitiei efectuate.

Un departament al ANIMMC care se ocupa de returnarea acestor sume va evalua cererile de returnare a impozitelor pe profitele reinvestite de firme.

Agentii economici de acest calibru care vor sa beneficieze de facilitatea mentionata trebuie insa sa indeplineasca o serie de conditii: sa aiba capitalul social privat, datoriile catre bugetele de stat, cele speciale si cele locale sa fie achitate, sa nu aiba restante la rambursarea creditelor, respectiv sa nu fie in administrare speciala, lichidare sau faliment, potrivit documentului.

In cazul in care unele IMM-uri vor obtine fara a indeplini toate aceste conditii returnarea unei sume prin utilizarea acestei facilitati, acestea vor inapoia respectiva suma si penalitati de 100%. ANIMMC va putea solicita documente pentru a verifica indeplinirea conditiilor de catre firmele care doresc sa le fie inapoiate impozitul pe profitul reinvestit.