IBM a anuntat ca firma de analiza International Data Corporation (IDC) a numit compania IBM lider al industriei de profil in instruirea IT, pentru al doilea an consecutiv. Topul mondial al primilor 15 furnizori de servicii de pregatire IT 2003 pozitioneaza IBM drept unul dintre putinii furnizori care vin in intampinarea cerintelor pietei IT cu solutii multiple.

In plus, raportul clasifica IBM pe primul loc in ceea ce priveste instruirea in tehnologii avansate si emergente, cum sunt tehnologia wireless, serviciile Web si securitatea.

Conform raportului care urmeaza a fi publicat in 30 august 2004, succesul companiei IBM in instruirea IT se datoreaza mai multor factori-cheie. Prin integrarea diviziei pentru servicii de invatare PwCC, IBM include instruirea intr-o solutie IT end-to-end pentru a sustine inovatiile in afaceri ale clientilor.

In plus, IBM continua sa isi construiasca divizia de instruire in jurul celor mai raspandite tehnologii, cum sunt Cisco Systems Network Architecture si Microsoft Systems Management Server.

"Pentru ca observam o crestere a numarului de profesionisti IT care sunt preocupati de carierele lor, IBM isi extinde programele de invatamant si de instruire profesionala pentru a raspunde cerintelor pietei de astazi", a afirmat Greg Schrubbe, director IBM IT Education Services (ITES).

"Pentru a dobandi cele mai cautate abilitati IT si a beneficia de cea mai buna instruire de care au nevoie pentru a progresa, oamenii se indreapta catre IBM."

Un alt factor-cheie pentru succesul IBM in instruirea in domeniul tehnologiei informatiei este strategia de piata. IBM raspunde nevoilor pe care le au atat marile corporatii multinationale, cat si organizatiile mici si mijlocii si, bazandu-se acum pe cele mai noi inovatii, profesionistii IT spera sa isi imbogateasca abilitatile tehnologice.

Conform raportului, IBM ofera instruire atat clientilor IBM, cat si partenerilor de afaceri IBM. Compania si-a creat o retea globala de parteneri pentru procesul de instruire, care include instructori/furnizori de servicii e-learning, consultanti IT/integratori de sisteme si retaileri, care comercializeaza si furnizeaza instruire autorizata.

"Experienta produselor si serviciilor IBM presupune avantaje semnificative pentru piata de instruire IT", a afirmat Michel Brennan, director de program pentru cercetarea in domeniul serviciilor de invatare IT de la IDC.

"IBM rezolva problemele cu care se confrunta companiile prin tehnologii emergente, ceea ce ii ofera o pozitie privilegiata in identificarea acelor abilitati necesare pentru a reusi."

Capabilitatile din domeniul educational si veniturile IBM nu se limiteaza doar la instruirea IT. Divizia IBM Learning Solutions, ce cuprinde aproximativ 3.000 de specialisti, colaboreaza cu clientii pentru a creste productivitatea angajatilor si a imbunatati performanta organizationala.

Pentru mai multe informatii despre raportul IDC, va rugam contactati IDC apeland 508-988-7988 sau vizitand www.idc.com.

Despre solutiile educationale IBM

Compania IBM este lider in oferirea de solutii educationale si de instruire IT, ajutand companiile sa-si imbunatateasca performanta fortei de munca. IBM raspunde solicitarilor corporatiilor, guvernelor si institutelor educationale cu un portofoliu integrat de servicii, software, hardware, de cercetare si aliante cu parteneri de afaceri strategici.

IBM isi ajuta clientii sa raspunda nevoilor educationale specifice, de la infrastructura pentru invatare pana la schimbari inovative.

Fiind prezenta la nivel mondial si beneficiind de o buna expertiza, compania IBM adauga portofoliului sau, care cuprinde software, hardware, capabilitati de dezvoltarea continutului, servicii IT si educationale, cercetare si experienta recunoscuta in sprijinirea clientilor pentru a beneficia de intregul potential oferit de e-learning. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ibm.com/learning.

Consuela Stegarescu, Mihai Colonelu