Intimpinati cu raceala

DUET. Ioan Andone (stinga) si presedintele Nicolae Badea sint increzatori. La Manchester, delegatia dinamovista n-a scapat de obisnuita ploaie englezeasca si de o temperatura destul de scazuta. Dinamovistii au parasit Romania ieri-dimineata, la bordul unei curse charter.

Avionul Boing 747 a decolat cu circa o jumatate de ora intirziere fata de orarul programat initial, zborul pina la Manchester durind trei ore si jumatate. Calatoria a fost una destul de linistita, exceptie facind doar ultima parte, cind citeva turbulente atmosferice au zdruncinat aeronava.

Pe timpul zborului, atmosfera a fost una destinsa, nelipsind ca de obicei obisnuitele glume facute pe seama celor care le e frica de avion. “Mister” Cornel Dinu a fost cel care a intretinut buna dispozitie minute bune, remarcele sale stirnind tuturor zimbete.

Elevii lui Ioan Andone nu au reusit sa treaca asa repede peste esecul cu Steaua, ei preferind sa ramina pe scaunele lor, evitind sa vorbeasca despre jocul cu Manchester.

Asteptati de MU TV

Anglia i-a primit pe “ciini” cu raceala. Temperatura a scazut brusc in Manchester, delegatia dinamovista nefiind scutita de traditionala ploaie britanica, aceasta continuind pe parcursul intregii dupa-amieze.

Jucatorii au fost asteptati la aeroport si de o echipa a postului Manchester United TV, care insa n-a reusit sa prinda decit citeva cadre cu fotbalistii romani, pentru ca acestia au evitat elegant declaratiile. In intimpinarea “ciinilor” au venit si doi pusti care au reusit sa smulga autografele lui Semeghin si Iordache.

Echipa s-a cazat apoi la Hotelul Marriott, impreuna cu invitatii clubului, Ioan Andone conducind aseara antrenamentul oficial de dinaintea partidei.

Nu mai prezinta interes

Daca inaintea partidei tur, Dinamo a atras atentia presei insulare, de data aceasta aproape nici un ziar englez nu a mai catadicsit sa aminteasca de campioana Romaniei. Doar The Guardian spune ca returul s-ar putea sa fie o partida ceva mai incomoda decit se asteapta fanii lui Manchester. “Asa cum a declarat si Alan Smith, calificarea in grupe este vitala.

Dar judecind dupa forma unor jucatori de la Manchester United, s-ar putea sa nu fie chiar atit de simplu cum pare la prima vedere”, sustine ziarul citat.

Mai importanta pentru presa engleza este incercarea lui Alex Ferguson de a-l transfera pe Luis Figo de la Real Madrid. Sir Alex vrea sa plateasca 7,5 milioane de euro pentru portughez, acelasi care costase 61,7 milioane de euro in sezonul 2000-2001. Figo este vazut ca un fotbalist suficient de puternic pentru a readuce pe Manchester in lupta pentru titlu.

Revenind la meciul de astazi, antrenorul “diavolilor” va beneficia si de doi fotbalisti care au lipsit in partida tur. Este vorba de Cristiano Ronaldo, revenit de la Atena, unde a participat la Olimpiada, si de brazilianul Kleberson, anuntat titular de aceeasi presa engleza.

"Dupa un start prost in partida tur, a fost foarte bine ca ne-am revenit si am invins. Am fost incintat de performanta noastra, care ne da o sansa mare in perspectiva meciului de acasa. A contat mult experienta noastra, iar rolul lui Roy Keane a fost decisiv"

Alex Ferguson, manager Manchester Unite