Cu modelul Photosmart R507, Hewlett-Packard aduce pe piata un camera foto digitala compacta (87 x 28 x 57 mm si 132 g) care, gratie faptului ca este foarte usor de utilizat, este destinata atit incepatorilor, cit si fotografilor care se pot lauda cu ceva experienta in domeniu.

Rezolutia oferita de R507 este de 4,1 megapixeli, la care se adauga un obiectiv Pentax de mare precizie, cu zoom optic 3x si zoom digital 7x. Gratie aceste rezolutii, la imprimarea pe hirtie, fotografiile se pot mari pina la dimensiuni DIN A3 fara pierderi semnificative de calitate.

Opt moduri de captura, trei setari de culoare posibile, color, alb-negru si sepia, precum si posibilitatile manuale de setare (de exemplu, pentru saturatia de culoare si contrast) vor asigura realizarea unor instantanee creative.

De asemenea, camera ofera un program special care asigura realizarea de fotografii in succesiuni rapide, precum si a videoclipurilor de lungimi diferite (in functie de capacitatea de stocare). Pentru o mai usoara prelucrare si arhivare a imaginilor, pe Mac sau PC, HP a inclus in pachet si software-ul specializat HP Image Zone.

Camera va fi disponibila incepind de luna viitoare, la un pret anuntat de circa 250 de euro.