Viceprimarul PD al sectorului 6 Constantin Patica este un exemplu negativ pentru bucuresteni. De ani de zile, vecinii lui, mai toti pensionari, sunt nevoiti sa plateasca penalizarile domnului Patica. Ultima data si-a platit factura de intretinere anul trecut, in octombrie, cand a fost obligat printr-o hotarare judecatoreasca. Ca si in primarie, domnul viceprimar traieste la limita legii.

Anul trecut, el a avut restanta la intretinere 28 de milioane si asociatia de locatari si-a recuperat banii prin proces. Acum, el a acumulat din nou o restanta de 15 milioane si a facut recurs. Sub pretextul ca asociatia i-ar fura pe locatari, Constantin Patica refuza sa plateasca pana si ceea ce consuma. "Ce, v-am obligat eu sa-mi furnizati apa rece si caldura?", le-a spus el locatarilor.

Vecinii spun ca Patica nu a participat niciodata la o adunare generala, ca el nu vrea sa faca parte din asociatie si ca intretinerea nu vrea sa o plateasca sub nici o forma. Pentru viceprimar este mult mai important propriul orgoliu decat suferinta unor persoane care cu chiu cu vai, reusesc sa stranga niste bani din pensiile mici, cu care ii platesc lui penalizarile de milioane.

In momentul de fata, Constantin Patica, viceprimarul sectorului 6, incearca sa castige la recurs atat suspendarea restantei actuale de 15 milioane, cat si inapoierea celor 28 de milioane pe care le-a achitat anul trecut si care reprezinta intretinerea pe un an de zile.

Vecinii se plang de atitudinea viceprimarului si evita sa stea de vorba cu acesta, deoarece este rauvoitor si de multe ori face abuz de functia sa, spun ei. La randul sau, Patica este profund nemultumit de modul in care s-au efectuat niste reparatii la acoperisul blocului, el stand la ultimul etaj.

Viceprimarul pretinde ca acesta este motivul pentru care nu plateste nimic: "Nu se pune problema de bani, de plata, se pune problema ca legea trebuie sa se pronunte", a declarat el.