Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului (sau sarbatorilor similare pentru alte culte), precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile in limita sumei de 1,5 milioane lei, cu 300.000 de lei mai mult decat in prezent.

Aceasta deducere este prevazuta in Codul Fiscal, aprobat recent de Guvern, si care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2005. Potrivit aceluiasi act normativ, impozitarea pensiilor se va face doar pentru sume mai mari de noua milioane lei, fata de opt milioane lei in prezent.

A crescut si suma care nu este impozabila, in cazul veniturilor din premii, in bani sau natura, de la 7,6 milioane lei (in prezent), la opt milioane incepand de anul viitor. Valoarea acestei sume neimpozabile se aplica pentru fiecare concurs, organizat de acelasi platitor.

Venitul net din castiguri la jocurile de noroc se calculeaza prin retinerea, la sursa, a 20 la suta din valoarea castigului brut. Nici veniturile din premii, nici cele din jocuri de nororc nu se globalizeaza cu alte venituri obtinute in cursul anului.