Societatea de asigurare Asirom a platit daune in valoare totala de 6,1 miliarde de lei producatorilor agricoli din judetul Buzau, pentru calamitatile naturale produse pe o suprafata totala cultivata cu grau de peste 1.200 de hectare.

Printre beneficiari se numara: SC Universul Prod SRL Ramnicu Sarat, care a primit despagubiri in valoare de 3,072 miliarde de lei, Constantin Cristea, beneficiarul unei sume de 818 milioane de lei, SC Bipo SA, care a primit despagubiri in valoare de 786 milioane de lei, si SC Crisagra SRL Ramnicu Sarat, care a primit 618 milioane de lei.

"Sumele ce trebuiau acordate drept despagubiri au fost achitate cu operativitate, spre satisfactia producatorilor afectati. Prin reactia prompta a specialistilor, Asirom a dovedit din nou ca este una dintre societatile care isi respecta obligatiile asumate prin clauzele contractuale", se arata intr-un comunicat al societatii de asigurare.

Judetul Buzau a fost grav afectat de furtunile si caderile de grindina din acest an, culturile de grau fiind serios afectate de aceste fenomene meteorologice. Specialistii au caracterizat vara 2004 drept capricioasa, cu variatii bruste de temperatura si fenomene meteorologice care au dus la importante pagube materiale in randul producatorilor agricoli.