Presedintele Fortei Democratice din Romania(FDR), Petre Roman, a lansat ieri intr-o conferinta de presa proiectul de lege intitulat "Lege privind controlul platii impozitelor si taxelor pe averea dobandita". Proiectul va fi depus la Senat in actuala legislatura, a anuntat el.

Potrivit lui Petre Roman, proiectul urmareste constituirea unei institutii independente, Oficiul National Antifrauda, care va avea rolul de a controla si de a analiza concordanta intre venituri si impozitele datorate conform legiilor in vigoare.

Fruntasul FDR a apreciat ca acest proiect este necesar deoarece Romania se confrunta cu "lacomia si incompetenta politica" iar tot mai multi romani isi pierd increderea in institutiile statului si in politicieni. Articolul 10 al legii prevede posibilitatea confiscarii bunurilor a caror valoare se ridica la nivelul restantelor catre stat.

Intr-un comunicat remis redactiei, Actiunea Populara (AP) considera ca recentele declaratii ale presedintelui Iliescu privind proprietatea arata ca actualul sef al statului "e incapabil sa plece cu demnitate de la Palatul Cotroceni". Aflat acum doua zile la Bacau, Ion Iliescu a apreciat ca improprietarirea a fost o "prostie istorica".