Presedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, a recunoscut pentru prima data ca a apreciat gresit care va fi situatia din Irak dupa interventia militara in aceasta tara, intr-un interviu difuzat, joi seara, de "The New York Times".

Potrivit cotidianului newyorkez, presedintele Bush a afirmat in cursul interviului de 30 de minute ca a facut "o greseala de calcul in legatura cu ce va fi in Irak" dupa razboi.

El a insistat insa asupra ideii ca rebeliunea declansata dupa interventie, care dureaza de aproape un an si jumatate, reprezinta un produs "colateral" neintentionat al "victoriei zdrobitoare" asupra armatei dictatorului inlaturat, Saddam Hussein.

Presedintele american a mai mentionat ca strategia administratiei sale a fost "suficient de flexibila" pentru a se adapta si a reactiona la insurectie. In acelasi timp, intr-un interviu acordat cotidianului "USA Today", George W.

Bush si-a sustinut decizia de declansare a interventiei de anul trecut din Irak, apreciind ca alegatorii nu-i vor refuza un al doilea mandat in cadrul scrutinului prezidential din noiembrie, cu toate ca nu sunt de acord cu razboiul.

El si-a reiterat, totodata, sprijinul fata de ministrul Apararii, Donald Rumsfeld, in contextul unor noi rapoarte ce critica rolul jucat de conducerea Pentagonului in abuzurile comise de militari americani asupra detinutilor irakieni de la Abu Ghraib.