O persoana decedata, locuinte inundate, retele electrice si de telefon intrerupte, ambuteiaje, circulatie rutiera si feroviara blocata - reprezinta bilantul celei mai ploioase zile din ultimii 50 de ani in judetul Constanta.

Precipitatiile cazute simbata 28 august, pe litoral in special au atins 280 de litri/mp la Agigea, 203 la Constanta si 200 de litri/mp la Mamaia.

Meteorologul Francisc Smocov de la Centrul Regional de profil ne-a declarat ca precipitatiile cazute simbata se inregistreaza de obicei in mai mult de 6 luni.

Un copil de 9 ani din comuna Mircea Voda a fost luat de o viitura in timp ce incerca sa-si scoata fratele cazut de pe un podet, in apa.Victima, Adrian Mihai Onescu s-a innecat, iar fratele sau a scapat gratie ajutorului unui consatean.

8 localitati continua sa ramina deconectate total sau partial de la reteaua electrica, printre ele aflindu-se orasele-statiune Eforie Nord si Eforie Sud.

3 macarale aflate in portul Constanta s-au prabusit din cauza vintului puternic, iar una din ele a cazut peste doua vagoane.

Toate trenurile care circula pe relatia Constanta- Mangalia sint anulate .

Sute de locuinte, dintre care 90 numai in municipiul Constanta, au fost inundate, ca si zeci de hectare de teren .

Se afla sub ape si Teatrul de Vara din Mamaia.