Ca sa obtina titlul de doctor, un candidat va trebui sa plateasca in total zece milioane de lei.

Numai pentru sustinerea tezei de doctorat, la una dintre specializarile de la Universitatea Bucuresti, taxa a fost stabilita la 200 de euro, la cursul zilei, in momentul fixarii datei de sustinere a lucrarii. Pentru inscrierea la concurs (inclusiv inmatricularea), se vor mai plati alti 600.

000 de lei, iar pentru eliberarea de duplicate ale unor documente, precum planuri, adeverinte, procese-verbale, se vor mai achita la casierie inca 200.000 de lei.

In afara acestor plati, pentru orice fel de transfer de doctorat de la o institutie la alta, se vor achita cate 600.000 de lei, iar o singura reexaminare (examene sau referate) costa 200.000 de lei.

Inscrierile pentru concursul de admitere la doctorat au inceput de astazi si vor dura pana in 10 septembrie. Colocviul de admitere a fost programat pentru perioada 16-22 septembrie.

La inscriere, dosarul trebuie sa contina originale si copii legalizate la urmatoarele documente: certificat de nastere, certificat de casatorie sau alt act de eventuala schimbare a numelui, diploma de Bacalaureat, diploma de licenta si foaia matricola, diploma de master si foaia matricola.

Totodata, se vor prezenta memoriu de activitate stiintifica, lista cu titlurile lucrarilor publicate, propunerea unei teme in concordanta cu domeniul conducatorului stiintific, cu justificarea importantei acesteia, o lista bibliografica, precum si un certificat de competenta lingvistica.

Candidatii care au facut studiile in strainatate vor prezenta la inscriere traducerea legalizata a diplomei, precum si echivalarea acesteia.