Perfectul simplu stelist

In Ghencea, gazdele au trait o seara aproape fara cusur, zdrobind o echipa olteana fara busola, totul asortat cu stiri savuroase de la meciul sustinut de Dinamo la Cluj. Chinuite de probleme diferite, dar evidente, Steaua si Universitatea s-au intilnit aseara intr-un meci special. Dincolo de incarcatura data de traditie, a fost o partida a spalarii pacatelor.

Amintiri proaspete cu necazuri sirbesti de partea stelista si cu framintari intestine asociate unui inceput tulbure de sezon in tabara olteana dadeau senzatia de reuniune a amarului. Citeva minute vecine cu perfectiunea au transformat insa totul intr-o seara deliranta pentru gazde si i-au aruncat pe olteni intr-un intuneric coplesitor.

Stirile bune pentru stelisti s-au repezit toate o data in Ghencea, de parca divinitatea a dorit sa-l rasplateasca intr-o singura seara pe Gigi Becali pentru bisericile pe care le tot ridica:

MINUTUL 13 - Dica impinge mingea in plasa dupa o centrare a lui Neaga la firul ierbii

MINUTUL 14 - oltenii pierd mingea imediat dupa reluarea de la mijloc a partidei, Dica pleaca intr-o cursa cu aplomb, paseaza in dreapta pentru Cristea, care marcheaza printre picioarele lui Guso

MINUTUL 16 - prin statie se anunta ca e 2-1 pentru CFR la Cluj, contra lui Dinamo, iar tribunele explodeaza

MINUTUL 18 - penalty acordat gresit de Serea pentru un presupus fault in careu al lui Moti la Neaga. Imediat, din buzunarul arbitrului iese si cartonasul rosu pentru Murgan pentru proteste care au trecut de limita admisibila a violentei

MINUTUL 31 - cum cu oltenii totul era rezolvat deja, un nou anunt excita din nou tribuna. La Cluj, scorul este 4-2 pentru gazde, si totul converge spre un week-end fara cusur pentru ros-albastri, de vreme ce simbata, Rapid a pierdut si ea la Bacau. Despre repriza a doua, putin de vorbit si pe acelasi ton.

Citeva ocazii steliste, dupa care galeria olteana alege sa plece, pierzind o bara lovita de Buhus, prea putin pe linga pleiada de ocazii steliste, care au adus si doua noi goluri marcate cu capul de catre stralucitorul Dica si cu un sut la coltul lung al lui Bostina.

Mai conteaza ca inainte de acestea Neaga a ratat un penalty? Astfel, perfectul simplu reprezinta pentru olteni doar un mod de a vorbi, in timp ce pentru stelisti inseamna ceva ce aproape au atins aseara.

"O sa ma gindesc daca mai ramin sau nu la Universitatea. Voi decide joi dupa ce ma consult si cu familia. 90% aceasta hotarire este deja luata"

Mircea Rednic, antrenor Univeristatea Craiova

Neaga, in premiera capitan

Pentru ca Mirel Radoi este in continuare accidentat, iar Vivi Rachita a luat loc doar pe banca de rezerve, banderola de capitan i-a revenit atacantului stelist Rica Neaga. Este pentru prima oara cind fotbalistul ros-albastrilor are aceasta onoare, mai ales ca cei mai vechi componenti ai formatiei din Ghencea sint Falemi, Dumitru si Paraschiv. (Daniel Nazare)

Ovatii pentru Belodedici

Alaturi de patronul Gigi Becali si de presedintele executiv MIhai Stoica, la loja, a luat loc si Miodrag Belodedici. Publicul de la tribuna 0 l-a recunoscut imediat si l-a aplaudat indelung. Apoi, la statia de amplificare a arenei, crainicul Gabi Safta l-a anuntat, moment in care cei peste 10.000 de spectatori l-au aclamat. (Daniel Nazare)

Gane si-a iesit din pepeni

In momentul in care a fost schimbat, Jerry Gane a dat cu piciorul in cutia cu sticlele de apa, fiind pe punctul de a-i lovi pe coechipierii sai aflati pe banca. Deranjat de faptul ca nu i-a iesit nimic, Gane a fost cu greu potolit de antrenorul Mircea Rednic, care i-a transmis ca nu este suparat pe el. (Narcis Drejan)

Ogararu, improvizatia lui Zenga

Italianul Walter Zenga a vrut sa-l sanctioneze pe Vivi Rachita pentru jocul mai slab din meciul cu Zeleznik de joi seara, si a ales un cuplu inedit de fundasi centrali Falemi - Ogararu.

Cu toate ca Vivi este un stoper de meserie, Zenga a mers pe mina lui Ogararu , folosit in mai toate meciurile fundas dreapta, iar in linia de fund s-a semanat o confuzie (Petre Marin a trecut de pe stinga pe dreapta, iar Mihai Nesu a fost pentru prima oara titular pe stinga, in timp ce Falemi a fost trecut din linia mediana in cea defensiva).

Pentru internationalul camerunez n-a fost o premiera, el mai jucind libero in selectionata “leilor neimblinziti”. Golurile in cascada din prima parte a meciului au rezolvat partida, iar jucatorii din apararea ros-albastrilor nici macar n-au mai contat.

Spioni de la Sofia

La meci a fost prezent si Vladimir Lubov, un oficial al viitoarei adversare a Stelei, TSKA Sofia. Acesta a venit sa spioneze meciul formatiei din Ghencea, fiind ajutat de-a lungul sederii sale in Romania de impresarul Florin Ruse.

La pauza, Gigi Becali, care a stat intr-o loja apropiata, s-a intretinut citeva minute cu oficialul bulgar, care a cerut in schimbul casetelor aduse de el o caseta cu un meci din campionat si cu confruntarea stelistilor cu Zeleznik. (Daniel Nazare)

Ghionea va fi mascat

Alaturi de Mirel Radoi, care va suferi o interventie chirurgicala la Bologna, astazi va pleca spre Italia si fundasul stelist Sorin Ghionea. Acestuia i se va confectiona o masca de protectie pe care o va purta in timpul partidelor si al antrenamentelor. Ghionea a suferit joi o fractura de piramida nazala si este indisponibil pentru urmatoarea perioada. (Daniel Nazare)

Balan, redebut dupa doi ani

Fotbalistul stelist Daniel Balan a intrat in minutul 77 in locul lui Petre Marin si a redebutat in tricoul ros-albastrilor dupa o pauza de doi ani. Ex-suceveanul a suferit atunci doua interventii chirurgicale complexe la glezna dreapta, accidentarea sa asemanindu-se leit cu cea a olandezului Marco van Basten. (Daniel Nazare)

Murgan l-a injurat pe Serea

In momentul in care arbitrul a acordat penalty-ul prin care Steaua s-a distantat la trei goluri, craioveanul Murgan s-a dus glont catre “centralul” Serea: “Ne-ai mincat deja doua meciuri, cu Dinamo si cu Apulum! Ce penalty e asta?”, a tunat olteanul, dupa care l-a injurat pe “fluieras“. Serea n-a stat pe ginduri si l-a trimis pe Murgan la vestiare.

(Narcis Drejan)

Paraschiv, inca 15.000 USD

Gigi Becali s-a declarat incintat de evolutia mijlocasului Sorin Paraschiv (foto). Imediat dupa jocul cu Universitatea Craiova, patronul stelist s-a dus direct la vestiarul Stelei. El l-a anuntat pe mijlocasul ros-albastrilor ca a hotarit sa-i mareasca substantial contractul. Astfel, in loc de 45.000 de dolari anual, Paraschiv va primi de acum 60.000 de “verzisori”.

(Mihai Calin) doru.gheorghiu@prosport.ro

daniel.nazare@prosport.ro

ETAPA A 5-A

VINERI, 27 august

Sportul - Farul 1-1

National - Apulum 3-0

SaMBATA, 28 august

FC Brasov - Gloria 1-3

FCM Bacau - Rapid 2-1

DUMINICA, 29 august

CFR Cluj - Dinamo 4-2

Poli Iasi - FC Arges 1-1

Steaua - U Craiova 5-0

Poli AEK - Otelul 2-1