e-Idea este un eveniment anual de software destinat tinerilor care isi pregatesc o cariera in domeniul IT&C. Finala concursului e-Idea 2004 va avea loc in cadrul Expozitiei Nationale de Software si Electronica - BINARY, in perioada 22-24 septembrie. Cele mai bune 10 idei vor fi prezentate public pe data de 22 septembrie 2004, la Romexpo.

Marele premiu al competitiei pentru anul 2004 consta in asistenta financiara pentru infiintarea unei firme si suport financiar de 1000 euro. Cea mai inovativa idee va fi rasplatita cu alti 1000 euro.

12 septembrie 2004 este data limita pentru cei care doresc sa se inscrie la concursul de Comert Electronic e-Idea, Competitia Nationala de Idei Software pentru Tineret, aflat la cea de-a patra editie.

Premiul special de Comert Electronic va fi acordat de compania DotCommerce Romania, compania care a infiintat primul procesor de carti de credit din Romania. Inscrierile se pot face la www.procesor.ro sau www.e-idea.ro Concursul de Comert Electronic este sustinut printr-o campanie online de ArboMedia Romania.

Premiul special de Comert Electronic acordat DotCommerce Romania consta intr-o afacere „la cheie” in valoare de 2000 de euro:

• un site profesional in valoare de 1500 de euro ;

• solutia de procesare a cartilor de credit si debit integrata si suport tehnic pentru urmatorii doi ani de zile cu intreaga logistica necesara pentru derularea operatiunilor de comert electronic pe plan local si international ;

• un PDA in valoare de 500 de euro care sa-l ajute pe castigator la gestionarea contactelor afacerii sale.

In functie de calitatea proiectelor prezentate, DotCommerce va lua in considerare acordarea a inca doua premii, fiecare constand in cate un site cu solutia de plata integrata.

e-Idea este organizat in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si British Council de catre ARIES - Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software, LSAC - Liga Studentilor din Automatica si Calculatoare si ASER - Asociatia Studentilor Economisti din Romania.