Lotul numara acum 24 de jucatori, dar in final lista se va restringe la numai 20 de nume.

Iata grupul pe care mizeaza generalul: Lobont, Dolha, George Curca - portari; Stoican, Ogararu, Marius Constantin, Iencsi, Flavius Moldovan, Barcauan, Rat, Dancia - fundasi; Florentin Petre, Caramarin, Pancu, Soava, Nicolae Dica, Ovidiu Petre, Cernat, Mitea - mijlocasi; Mutu, Marius Niculae, Danciulescu, Marica, Neaga - atacanti.

Constrins de problemele de efectiv, selectionerul a recurs la fotbalisti care n-au convins in acest debut de sezon, cum ar fi Ogararu, Marius Constantin si Flavius Moldovan. Cele mai mari probleme sint in linia defensiva, unde Chivu, Ghionea si Radoi lipsesc, fiind accidentati, iar Iencsi este rezerva la Spartak Moscova, echipa sa de club.

In partida cu Macedonia va absenta si Barcauan, care e suspendat dupa ce a fost eliminat in jocul cu Finlanda. Iordanescu s-a plins de forma fotbalistilor: “Nu sint multumit de evolutia echipelor mari ale campionatului, Dinamo, Steaua si Rapid. Am intimpinat mari dificultati la convocarea fundasilor centrali. Moti m-a dezamagit complet si am renuntat la el.

Nici Marius Constantin n-a avut o prestatie buna, dar am fost nevoit sa-l chem, pentru ca e criza”, s-a plins Iordanescu. Generalul a mentionat ca situatia e atit de grea incit e nevoit sa-si calce principiile si sa apeleze la jucatori care fac tusa la echipele de club. “Sint fortat sa cedez si sa fac compromisuri.

Mutu, Lobont, Ovidiu Petre, Marius Niculae si Mitea sint rezerve, dar n-am ce face, trebuie sa-i convoc. Probabil ca la unii voi renunta, iar pe altii ii voi trimite la tineret”. Mircea Sandu, presedintele FRF, a marturisit ca a facut eforturi pentru a-l convinge pe Tibi Ghioane sa revina la nationala: “Am facut interventii la Grigori Surkis, presedintele de la Dinamo Kiev.

In aprilie am discutat cu el, am trimis si o scrisoare, dar n-am primit raspuns”.