Reprezentantii PNA ne-au confirmat ieri ca s-a inregistrat denuntul formulat de Alianta D.A., in ce priveste “legatura dintre cumpararea la un pret mult subevaluat de catre Adrian Nastase a unui teren care a apartinut fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru”. “Sesizarea a fost primita si inregistrata la sediul nostru.

Au inceput primele verificari in acest dosar”, ne-a declarat comisarul-sef Ion Badea, seful Biroului de Presa al PNA. Insa nu a vrut sa comenteze de ce procurorii anticoruptie nu s-au sesizat pina acum, in ciuda numeroaselor articole aparute in presa in ultimii patru ani.

“O suta de PNA pentru toate cazurile semnalate in mass-media”

“Noi vom examina sesizarea si, dupa ce vom examina, vom da solutia legala”, a precizat procurorul general al PNA, Ioan Amarie. Intrebat daca premierul Nastase va fi chemat la audieri si, eventual cercetat/anchetat, Amarie a raspuns: “Nu pot sa va spun in acest moment aceste lucruri. Intii vom examina sesizarea. Nu pot sa va spun ce vom face noi.

Vom aprecia si vom da o solutie legala. Informatiile necesare le veti primi la momentul potrivit”. Intrebat daca PNA ar fi trebuit sa se autosesizeze mai de mult in legatura cu dezvaluirile din presa privind afacerea Zambaccian 16” cu privire directa la premierul Nastase, seful PNA spune: “Exista sute si mii de cazuri care sint abordate in mass-media.

Daca am aborda toate cazurile din mass-media ar trebui sa avem zece PNA-uri sau o suta. Noi, sigur ca examinam tot ce se publica in mass-media si apreciem, acolo unde este cazul, in raport si de datele pe care le avem, cind putem si cind nu putem sa ne sesizam”. L-am intrebat pe Ioan Amarie daca la PNA mai exista si alte sesizari care-l privesc pe Adrian Nastase.

“Nu avem nici o sesizare, decit aceasta sesizare a PNL-PD, care, de altfel, a fost mediatizata pe la posturile de televiziune”, ne-a declarat transant Ioan Amarie.

Ramine de vazut daca procurorii lui Amarie vor da dovada de promptitudine si in cazul primului-ministru, asa cum au actionat in cazuri precum “Basescu - Flota”, “Muresan - Ministerul Agriculturii” si, mai recent, in cazul “Meir - Radu F. Alexandru”.

A cumparat teren central cu 11.000 de dolari

In sesizarea adresata de Mona Musca se arata ca Adrian Nastase a achizitionat in 1998, un teren cu suprafata de 700 metri patrati, situat in Bucuresti, strada Zambaccian 16, la un pret de 11.000 dolari, de 25 de ori mai mic decit decit pretul pietii. Terenul a fost achizitionat in 1994 de fostul deputat PSD, Gabriel Bivolaru, si a fost vindut dupa doi ani soacrei acestuia, mama Monei de Freitas.

Pentru a i se pierde urma proprietarului, terenul este preluat de Atena Marianthi Teodoru, care in 1998 il vinde Cabinetului individual de Avocatura “Adrian Nastase”.