Situatia de la Dinamo tinde sa redevina exploziva dupa esecul de duminica, 2-4, de la Cluj. “Este o perioada proasta, de criza, pe care sper sa o depasim, mai ales, in plan psihic”, recunoaste antrenorul Ioan Andone. Numai ca tehnicianul “cainilor” se pare ca a scapat oarecum echipa din mana, pierzand din autoritatea pe care a avut-o in campionatul precedent.

REBELI. Daca sezonul trecut, cand s-a reusit eventul, Andone a vorbit de nenumarate ori de un grup unit, noul sezon a adus o schimbare totala. “Ceva se intampla. Nu stim ce, insa vom afla. S-au format mai multe «bisericute»“, a declarat un oficial dinamovist.

Ruptura ar fi plecat de la acordarea preferentiala a primelor pentru event, in functie de aportul fiecaruia, lucru cu care mai multi “rebeli” nu au fost de acord.

GRESEALA. Refuzul de a intra in cantonament a pus insa capac. “Sunt niste mercenari. Vor fi amendati cu cate 5.000 de dolari”, a tunat directorul executiv Cristi Borcea. Jucatorii nu au luat in seama amenintarea, fiind convinsi ca se va reveni asupra sanctiunii, cum s-a procedat si in cazuri precedente.

“Daca am fi invins Steaua, scapau de amenda”, ne-a spus unul dintre conducatorii campioanei. “A fost un caz grav de indisciplina. Nu trebuia ca ei sa stie de intentia de a le reduce din amenda.

Asa, si-au luat-o in cap si uite unde s-a ajuns”, a adaugat aceeasi sursa, care ne-a precizat ca in zilele viitoare se va intruni Consiliul Director pentru a analiza situatia echipei.

AU SFIDAT GALERIA

Galeria dinamovista s-a aratat deranjata de gestul jucatorilor care, la finalul meciului de la Cluj, au “uitat” din nou sa-si salute fanii, asa cum s-a intamplat si la meciul cu Steaua. “Macar putin respect asteptam de la ei. Dar aici e vorba de vedete, ce treaba sa aiba ei cu pleava din tribune, care nu a dormit doua nopti sa vina sa-i sustina.

Ne-a sfidat, dar la fel o sa procedam si noi”, scrie pe site-ul oficial al suporterilor dinamovisti. De altfel, desi, dupa aflarea adversarului din primul tur al Cupei UEFA, au existat peste 200 de cereri pentru excursie la Belgrad, numarul suporterilor s-ar fi redus la mai putin de jumatate in urma esecului cu CFR Cluj.

“Ce rost are sa mai mergem pana acolo, daca ei isi bat joc de noi si de club”, au mai spus fanii.

SUPORTERII ATACA ECHIPA

Pe site-ul oficial al fanilor “cainilor”, www.dinamo-online.

net, jucatorii si conducerea sunt motive de ironie: “Sunt curios daca jucatorii nu sunt obositi dupa atatea meciuri excelente”, “Acest al doilea ciclu 007 ne poate duce la RETROGRADARE”, “Bine ca sunt doar 16 echipe in campionat, altfel eram pe 17” sau “Treziti-va, nesimtitilor! Faceti numele Dinamo de ras” scriu fanii.

Referitor la oficialii clubului, se rostesc la infinit cuvintele “Rusine” si “Demisia”, nefiind uitati nici impresarii Ioan si Victor Becali, pe care suporterii ii roaga, ironic, sa-i vanda pe Alistar, Tames, Ionut Badea si Burca: “Asa poate au Goian si Vatavu vreo sansa. Macar de ei suntem convinsi ca vor pune suflet. De ceilalti ne-am lamurit”.