Din acest sezon, Atletico este antrenata de Cesar Ferrando. Contra a crezut ca se va intelege mult mai bine cu noul tehnician decit cu Gregorio Manzano, care nu-l folosea nici dupa ce-si revenise in urma accidentarii grave de la glezna dreapta. Ferrando l-a utilizat in 4 meciuri de Intertoto, apoi conducerea l-a anuntat ca a achizitionat un alt jucator extracomunitar si el nu mai are loc in lot.

A fost fortat sa plece. Ceea ce Cosmin a si facut. Luni a semnat cu West Bromwich Albion, locul 15 in prima liga engleza.

"Imi convenea Mallorca"

- Cosmin, cum ai ajuns la West Bromwich?

- Practic, ei au ajuns la mine. Aflind situatia mea au intrat in contact cu clubul, au negociat si pina la urma s-au inteles: imprumut un an cu salariul platit de Atletico.

- Si tu ai acceptat?

- Ce era sa fac? Aveam 3 variante: Getafe, Mallorca si WBA. Getafe a cazut fiindca lui Craioveanu nu i-au iesit actele de comunitar si nu a eliberat locul de extracomunitar. Mallorca avea nevoie de un fundas dreapta fiindca voia sa-l vinda pe David Cortez la Liverpool, dar transferul nu s-a mai facut. Mai ramasese doar Anglia. Asta e daca sint roman! Daca eram comunitar, aveam 20 de oferte.

- Alaves?

- Bazaconii. N-a existat niciodata optiunea asta. De doua saptamini sefii de la Atletico imi spuneau de West Bromwich, dar am asteptat intii Mallorca. Imi convenea mai mult sa ramin in Spania.

"Si daca joc, tot n-o sa fiu convocat la nationala"

- Pina la urma o sa mergi in Anglia.

- Am fost acolo, am vazut ca Birmingham e oras frumos, stadionul englezesc, frumos, conditii bune, am trecut vizita medicala si luni seara am semnat.

- WBA are doar 3 puncte din 4 partide. Ce obiectiv aveti?

- Evitarea retrogradarii, dar eu sper la mai mult. S-au intarit in ultima vreme. A venit japonezul Inamoto, care a mai jucat la Arsenal si Fulham, Gera e capitanul nationalei Ungariei, virful galez Hearnshaw am inteles ca e foarte bun. In total sint 7 internationali.

- Pe tine te-ai trecut printre ei?

- Nu, ce eu mai sint international? Noroc ca se pun la socoteala selectiile din ultimii doi ani, ca daca se luau numai alea din ultimul sezon nu intruneam 75% si nu primeam permisul de munca in Anglia.

- Ai un mesaj pentru Iordanescu?

- Sa fie sanatos, sa aiba noroc si sa cistige! Altceva n-am sa-i transmit, n-am mai vorbit cu el de la meciul cu Germania.

- Dar baietilor ce le transmiti?

- Multa bafta! Sa cistige 6 puncte cu Macedonia si Andorra si sa astepte partida cu Cehia din postura de lideri ai grupei cu maximum de puncte.

- O sa fii si tu in Cehia?

- Nu cred. Asa simt eu, ca si daca o sa joc la West Bromwich n-o sa fiu chemat. S-a rupt ceva acolo. Si asta ma doare. Echipa nationala e o rana care inca doare si doare tare. Dar le tin pumnii baietilor si le doresc sa bata tot chiar si fara mine.

"Nu-mi pare bine ca plec de la Atletico, imi pare foarte bine. A fost pacaleala venirea mea aici, regret despartirea de Milan, insa acum e tardiv. Cei de la Atletico s-au comportat foarte urit cu mine"

Cosmin Contra