Savantul roman Emil Strainu sustine ca exista forte oculte care pot controla fenomene precum tornadele sau uraganele, folosindu-le pe post de arme devastatoare *Conform teoriei sale, tara noastra a fost atinsa de astfel de fenomene dirijate, precum celebra tornada de la Facaeni sau seceta prelungita de anul trecut.

Cunoscut drept cercetator militar, colonelul doctor Emil Strainu a socat intreaga lume cu lucrarea sa intitulata “Razboiul geofizic”.

Dupa ani de analize si de urmarire a evenimentelor si fenomenelor ce se manifesta in spatiul aerian, Strainu sustine ca schimbarile bruste si aberante ale conditiilor climaterice din ultima perioada sunt determinate de armamentul neconventional numit “Bomba climatologica”, folosit de diferite armate in ceea ce el numeste “Razboiul geofizic”.

Altfel spus, exista anumite tehnici de modificare a mediului inconjurator in scopuri militare. Romania este si ea atinsa de acest razboi modern.

Strainu a fost atat de preocupat de acest subiect controversat, explicarea fenomenelor meteorologice devastatoare, incat a realizat o ampla lucrare pe aceasta tema.

Motivatia sa pentru publicarea rezultatelor cercetarilor sale a fost una destul de pertinenta, si anume dreptul cetateanului de a fi informat: “Societatea civila trebuie sa stie anumite lucruri neplacute, care ii determina existenta”.

Acest “razboi geofizic”, cum il numeste colonelul Strainu, este considerat ca o posibila forma de manifestare a razboiului in viitorul nu foarte indepartat. Altfel spus, se recurge la o cale mai putin directa si mai putin incriminatoare de distrugere a adversarului.

Lupta se reduce la crearea un sistem de actiuni care au ca scop provocarea unor fenomene naturale grave, calamitati si catastrofe cu influente nocive asupra mediului de viata al oamenilor, localitatilor, terenurilor agricole si al sistemului de comunicatii.

Razboaie fara gloante

Desi pare destul de greu de crezut, razboaiele se pot purta acum si fara pistoale, pusti, mitraliere si gloante, iar distrugerile sunt chiar mai mari decat cele determinate de armele clasice.

Este suficient doar sa provoci ploi torentiale, uragane, grindina, avalanse care sa afecteze grav teritoriul inamicului, sa modifici compozitia aerului si a apei pe suprafete intinse si, mai ales, spatiile in care se afla elemente ale industriei de razboi.

Exploziile termo-nucleare, stimularea eruptiei unor vulcani, cresterea nivelului apelor si provocarea cutremurelor de pamant sunt mijloace mult mai simple pentru o distrugere globala, necontrolabila, cu urmari greu de estimat in cifre.

Ruperea echilibrului meteorologic este, asa cum sustine Strainu, arma care poate explica fenomenele naturii atipice, la care de ceva timp si tara noastra este martora.

Dereglarile meteorologice care au produs adevarate catastrofe in lume, dar si in Romania ar putea fi puse sub semnul unui razboi biofizic, si asta pentru ca specialistii care analizeaza aceste fenomene din perspectiva militara sustin ca nu exista o explicatie logica pentru schimbarile meteo atat de bruste.

*Prima ploaie artificiala a fost provocata la Bucuresti, in anul 1931, de catre cercetatoarea Stefania Maracineanu, iar rezultatele obtinute au facut ca guvernul francez sa-i acorde sprijinul pentru a repeta aceste experiente in anul 1934, in Algeria.

Cercetarile in acest domeniu au continuat dupa al doilea razboi mondial. In 1946, pentru a indeparta norii negrii aflati deasupra muntelui Washington, inginerul american Vincent J. Shaefer a aruncat dintr-un avion zapada carbonica, aceasta dand nastere unei averse puternice. Prima ploaie artificiala in scopuri militare a fost provocata in Vietnam, in anul 1963, de catre armata americana.

In 1966 au fost provocate ploi torentiale cu urmari dezastruoase pentru provinciile din nordul Laosului. In 1976 conducerea Republicii Populare Chineze le-a reprosat oficial sovieticilor ca “storc” norii in apropierea granitei comune pentru ca ploile asteptate in China sa cada in URSS.