Cristian Ciocoiu este din nou jucatorul Stelei dupa o pauza de trei ani. Jucatorul a semnat un contract de munca pe un an de zile, fara a fi discutate detaliile financiare. Dupa ce a prins si zile mai bune, fiind cotat la un moment dat la 2,5 milioane de dolari, Ciocoiu nu a costat nimic pe "ros-albastri".

Bacauanul a venit ca o tanara speranta in curtea Stelei, la inceputul sezonului 1996-1997, la doar 21 de ani. A avut ocazia sa intre direct in focul Ligii Campionilor in meciuri cu FC Bruges, Atletico Madrid si Borussia Dortmund.

Cele doua goluri inscrise in poarta lui Aston Villa, in toamna lui 1997, l-au adus pe Ciocoiu in atentia clubului italian Napoli, iar in 1998, atacantul a fost aproape de un transfer la AS Roma, grupare care ar fi platit pentru el 2,5 milioane de dolari.

Din acest moment a inceput declinul lui Ciocoiu, care a pierdut postul de titular la Steaua, iar in sezonul 2000-2001 a inscris doar 3 goluri in 24 de partide. Dupa un palmares impresionant la Steaua, echipa cu care a castigat trei campionate, trei cupe si doua supercupe, Ciocoiu s-a vazut respins de antrenorul stelist Victor Piturca.

Pentru a-i salva cariera, nasul sau, Dumitru Sechelariu, l-a adus inapoi la Bacau pentru 400.000 de dolari. Dupa trei sezoane la formatia moldoveana pentru care a inscris doar 13 goluri, Ciocoiu s-a certat cu Sechelariu. Apoi a ajuns sa fie suspendat de club pentru un an de zile din cauza ca a refuzat sa se antreneze cu bacauanii.

Din nou Sechelariu a decis sa-i salveze cariera finului sau si i l-a propus patronului stelist Gigi Becali, care nu a ezitat. "E un jucator talentat si am incredere in el.

Ciocoiu este un atacant de careu asa cum a cerut Zenga", a spus finantatorul stelist, care s-a aratat nemultumit de o clauza din contract conform careia, daca jucatorul nu se transfera in strainatate pana in anul 2006, Steaua trebuie sa achite clubului din Bacau indemnizatia de formare a jucatorului.

Dupa un telefon dat presedintelui de onoare bacauan, Dumitru Sechelariu, Gigi Becali a taiat cu carioca paragraful respectiv. Ciocoiu s-a declarat surprins de interesul Stelei: "Sincer, nu ma asteptam sa revin in Ghencea. Eram in concediu si ma pregateam sa joc in Divizia A abia in vara viitoare. Am plecat de la Steaua campion si vreau si acum sa castigam titlul", a spus fotbalistul.

Practic, in momentul transferului jucatorul era suspendat la cererea clubului din Bacau. Oficialii moldoveni au cerut ieri Ligii Profesioniste de Fotbal sa ridice sanctiunea. Cu toate acestea, Ciocoiu nu va putea sa joace prea curand la Steaua, fiind in urma cu pregatirea fizica, dupa ce nu s-a mai antrenat de trei luni.

Cristian Ciocoiu este cel de-al patrulea jucator bacauan care ajunge la Steaua in aceasta vara, dupa Andrei Cristea, Florin Lovin si Eugen Baciu. Cum in lotul Stelei se afla, de anul trecut, si Adrian Pitu, legiunea bacauana din lotul Stelei numara cinci fotbalisti, fiind o dovada a relatiilor de prietenie dintre Dumitru Sechelariu si Gigi Becali.

Patronul stelist a revenit la sentimente mai bune fata de fundasul Valeriu Rachita, pe care il va pastra la echipa pana la iarna, conform contractului. "Are si el o familie si nu pot sa-l dau afara chiar asa. Sigur, nu-i fac eu planurile lui Zenga, dar parerea mea este ca nu va mai avea loc in echipa", a spus Becali.

Stelistii au plecat ieri in Italia, unde vor efectua un stadiu de pregatire de patru zile in orasul Catania, timp in care echipa antrenata de Zenga va juca si un amical, sambata, cu echipa locala care activeza in Serie B.