Mai multe companii norvegiene vor participa la un forum de afaceri cu ocazia vizitei in Romania, in zilele de 13 si 14 septembrie, a premierului norvegian, Kjell Magne Bondevik, ne-au declarat surse diplomatice.

Forumul va avea loc la data de 14 septembrie, la Howard Johnson Hotel, in Bucuresti, iar delegatia de oameni de afaceri care-l va insoti pe seful Executivului de la Oslo cuprinde 30-40 de persoane.

INTERES. La aceasta ora, apreciaza sursele citate, in Norvegia exista un interes crescand la adresa Romaniei, in special dupa aderarea la NATO, iar companiile norvegiene sunt incurajate sa se alature acestei delegatii, o buna ocazie pentru stabilirea de contacte si explorarea oportunitatilor in domeniul investitiilor.

In 2003, valoarea totala a importurilor din Romania a fost de 157 de milioane de dolari, iar cea a exporturilor de circa 34 de milioane de dolari.

Premierul norvegian va avea intrevederi cu omologul sau roman, Adrian Nastase, la invitatia caruia va si sosi la Bucuresti, dar si cu presedintele Ion Iliescu. Forumul de afaceri este coordonat de Innovation Norway, companie de stat, promotoare a investitiilor norvegiene profitabile, impreuna cu Ambasada Norvegiei la Bucuresti.

Delegatia premierului Bondevik va vizita si santierul naval din Tulcea, achizitionat, in 2000, de compania norvegiana Aker Brattvaag.