Confruntata cu insuccesele din ultima perioada, Dinamo are probleme si din cauza fostilor ei stranieri, nigerianul Samuel Okunowo si francezul Xavier Meride (foto). Evolutiile penibile ale celor doi de la inceputul sezonului trecut au determinat conducerea "cainilor" sa rezilieze contractele de joc ale acestora.

Cum acest fapt s-a infaptuit in mod unilateral, Okunowo si Meride au inaintat memorii la UEFA, solicitand achitarea salariilor restante, ce se ridica la aproximativ 200.000 de dolari. Forul fotbalistic european le-a dat dreptate si a trimis un fax pe adresa clubului din Sos. Stefan cel Mare, solicitand plata datoriei catre jucatori.

Printre randuri, organismul cu sediul la Nyon ameninta Dinamo cu excluderea din Cupa UEFA in cazul in care nu face dovada platii. Conducerea dinamovista a recunoscut ca a primit un fax, dar numai in "cazul" Meride, caruia clubul ii datoreaza 90.000 de dolari.

Totusi, conform celor declarate de presedintele Nicolae Badea, "afacerea" nu este nici pe departe incheiata deoarece Dinamo a angajat un grup de avocati din Italia care sa-i reprezinte interesele in acest caz.

Nicolae Badea: "UEFA nu recunoaste regulamentele interne ale Romaniei. Nu cred ca vom plati intrucat dreptatea este de partea noastra! Avem un grup de avocati italieni care ne reprezinta interesele. Nu stiu de ce UEFA considera ca trebuie sa-i dam bani lui Meride, din moment ce acesta a plecat de la Dinamo fara sa anunte pe nimeni!".