Conventia republicana a transformat in ultima saptamina strazile New York-ului intr-o adevarata parada a manifestantilor anti-Bush, acestia intrecindu-se sa afiseze cele mai trasnite mesaje si jocuri de cuvinte, in cele mai originale moduri.

Miercuri seara, zeci de femei, reunite sub numele “Axa Evei” (“Axis of Eve”) - ca parafraza la celebra “Axa a raului” (“Axis of Evil”) evocata de Bush in discursurile de denuntare a Irakului, Iranului sau Coreei de Nord - au defilat dezvelindu-si bikinii roz (foto 1) care purtau sloganuri anti-Bush sau mesaje pro-Kerry (foto 2) , cum ar fi

“My cherry for Kerry” (“Ciresica mea pentru Kerry”).

Lor li s-au alaturat si barbati pe ai caror chiloti statea scris “Lick dick” (expresie obscena la adresa vicepresedintelui american Dick Cheney, care are insa si sensul de “plezneste-l pe Dick”) sau “Expose Bush” (foto 3) - expresie cu dublu sens, insemnind si “da-l in vileag pe Bush”, si “expune parul pubian”.

Manifestatiile urmau sa atinga apogeul ieri seara, cind era asteptata sosirea lui George W. Bush la Madison Square Garden, pentru discursul oficial de acceptare a candidaturii la presedintie.

Delegatii la Conventie l-au desemnat marti drept candidat oficial al Partidului Republican, iar miercuri s-a anuntat nominalizarea lui Dick Cheney drept candidat la postul de vicepresedinte al Statelor Unite.