Joi seara, compozitori si interpreti au intrat in lupta pentru premiile Sectiunii Creatie si, eventual, pentru Trofeul Mamaia 2004. A fost o seara cu bune si rele, care a lasat un gust amar atat spectatorilor, cat si telespectatorilor. Printre cei care au adus o raza de bucurie iubitorilor de muzica au fost Nico, Mihai Traistariu si Alexandra Ungureanu.

Defectiuni tehnice nepermise

Intr-un festival atat de faimos cum este cazul si aceluia de la Mamaia este de nepermis ca organizarea sa fie atat de slaba. Chiar daca oamenii nu se asteptau la un sunet perfect, realitatea a intrecut orice previziune pesimista. Defectiunile tehnice, care isi pusesera amprenta asupra desfasurarii concursului si in prima zi, nu s-au remediat nici in seara urmatoare. Mai mult, ele s-au repetat.

Astfel, la Sectiunea Creatie, Emanuel a intrat in scena cu microfonul dezafectat, cantand jumatate de piesa pe "muteste". Foarte furios, el i-a obligat pe organizatori sa il lase sa mai cante o data! O alta greseala grava, care putea costa viata multora, a fost din partea pirotehnistilor, care s-au ocupat cu realizarea focului de artificii.

Daca in prima seara au cazut cateva bucati pe spectatori, facand copiii sa tipe, in seara a doua, totul putea lua o intorsatura tragica! Astfel, joi seara, dupa terminarea "Concursului de Creatie", publicul si, implicit, vedetele din Teatrul de Vara au fost acoperite de o ploaie de... resturi de artificii, din care unii s-au ales cu ochii umflati.

Si daca in sala au existat o serie de nemultumiti, nici telespectatorii n-au fost mai fericiti. In unele pauze publicitare, cei din fata televizoarelor au avut ocazia sa vada si sa auda reclamele, dublate de vorbele prezentatorilor de la Mamaia.

«Simplu», o dezamagire

Desi din afara spectacolul celor de la "Simplu", alaturi de care au mai cantat compozitorul Marius Moga si Cream, a parut excelent, cunoscatorii au carcotit ca, in fapt, acestia au cantat peste un pozitiv. In afara acestor hibe organizatorice, laurii au fost culesi de Nico, Mihai Traistariu si Alexandra Ungureanu.

Printre cei impresionati de vocile extraordinare ale acestora s-a numarat si Mirabela Dauer, care, la auzul melodiilor Nicoletei Matei, alias Nico, a remarcat: "E prea mic festivalul acesta pentru vocea ei". Se pare, de altfel, ca Nico este marea favorita la castigarea Skodei Octavia, premiul cel mare pus in joc la Mamaia 2004.

Playback la repetitii

La repetitiile pentru cea de-a treia seara de festival au existat o serie de frictiuni, Marius Moga fiind luat in "coarde" de catre membrii juriului pentru ca a facut playback la cantecul "Noi doi", interpretat alaturi de Corina si Pacha Man. In plina melodie, Moga a fost intrerupt de Petrica Munteanu si Madalin Voicu, pentru ca se auzeau voci pe refren.

Suparat, acesta a spus ca nu are alta varianta a melodiei "Noi doi", dar ca vrea sa o refaca. "Au ceva cu mine, trebuiau sa gaseasca un vinovat. Daca vii in culise, vezi ca la toate CD-urile celor de la dance sunt voci pe negativ. Cel mai tare s-a auzit la Delia. Nu stiu ce voi face, o sa vorbesc cu directorul festivalului ca sa nu ma trezesc cu surpriza sa fim descalificati.

Ar trebui atunci ca toate trupele sa fie descalificate, nu doar noi!", ne-a declarat Marius Moga, vineri dupa-amiaza. Ca raspuns, Petrica Munteanu a marturisit: "Nu este ok ce fac ei. Nu as vrea sa se repete cazul de anul trecut cand trupa Class a cantat peste voci si au fost scosi din concurs. Vom lua o decizie mai incolo".

Nopti albe dupa serile de concurs

Seara a doua a Festivalului de la Mamaia s-a incheiat la o terasa de langa Centrul de Presa, unde o parte dintre organizatori, vedete si ziaristi au petrecut pana la ora 4.00 dimineata, cu vin si floricele de porumb, cantand live.

Printre cei mai ferventi cantareti s-au numarat Nico, "Verde in fata", Adriana Vlad si iubitul ei, Tavi Clonda, dar mai ales trio-ul format din Adrian Romcescu, Berti Barbera & Teo Peter.