Peste 400 de mineri de la Exploatarea miniera “Ariesmin” au blocat, ieri, Drumul National 75 Turda-Campeni, in zona Baia de Aries. Ei sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe lunile iunie si iulie. Circulatia pe drumul national a fost paralizata pentru mai mult de trei ore.

In jurul orei 12.

40, minerii care asteptau ca patronatul sa le achite salariile au blocat circulatia rutiera pe drumul national, in speranta ca vor atrage atentia autoritatilor asupra problemelor sociale cu care se confrunta. Conform liderului sindical Luca Moga, oamenii au ajuns la disperare, nemaiavand bani pentru alimente si utilitati.

Moga a mai spus ca situatia a escaladat dupa ce prefectul de Alba a declarat zilele trecute ca sindicalistii isi vor primi salariul integral pe o luna in cursul zilei de vineri. Astfel ca, ieri-dimineata, angajatii “Ariesmin” s-au deplasat la exploatare, in fata blocului administrativ, si au cerut sa le fie platit salariul promis.

Prefectul de Alba, Mugurel Sarbu, a declarat ca fondurile necesare, respectiv 4,1 miliarde de lei, au intrat in Trezoreria Alba abia la ora 12.00, banii urmand apoi un traseu sinuos, trecand timp de aproape cinci ore prin trezorerie si mai multe conturi ale companiei “Minvest” Deva.

In jurul orei 16.00, adjunctul Inspectoratului Judetean de Politie Alba, comisar-sef Mircea Crisan, a declarat ca drumul se va debloca in aproximativ 15 minute ca urmare a faptului ca banii asteptati de mineri au intrat in conturile societatii si va incepe efectuarea platilor.