Succesul i se datoreaza in proportie de 75 la suta atacantului de la Ajax Amsterdam, care a inscris trei goluri si l-a facut pe al patrulea. Scos din echipa de seniori de Iordanescu, Nicolae Mitea (dreapta) a facut spectacol la tineret: a dat trei goluri si o pasa decisiva.

tineret a Romaniei a izbutit ieri a doua victorie din campania de calificare pentru CE 2006.

Dupa cum incepuse meciul, cu doua ocazii bune la poarta lui Marc si cu o echipa oaspete cu o talie vizibil superioara celor a jucatorilor sai, antrenorul Nicolae Manea o fi tremurat ceva. La capatul primului sfert de ora a iesit insa la rampa Mitea. Atacantul campioanei Olandei n-o sti el ca Andorra nu are echipa de tineret, dar in mod cert stie fotbal.

Un slalom a la Ingemar Stenmark, apoi o executie simpla din 6 metri au dus scorul la un 2-0 la care nimeni nu spera cu numai citeva minute in urma. Gafa lui Moti a parut ca-i readuce pe macedoneni in joc, dar a fost o simpla parere. Pentru ca pina la finalul reprizei tot romanii au contabilizat marile ocazii, prin acelasi Mitea (24) si Plesan (38 - bara si 44).

Daca de la mijloc in sus adversarii de ieri ai tinerilor tricolori au reprezentat, pina la un punct, chiar o echipa interesanta, apararea, de o naivitate incredibila, cu niste fundasi care pareau atacanti improvizati, i-a ingropat practic pe macedoneni.

In aceste conditii, pentru Mitea a fost joaca de copii sa mai inscrie de doua ori in partea secunda, sa se distreze cu omul sau de marcaj, cu un cap mai inalt decit el, si sa le ofere mingi pe tava coechipierilor .

Ca pe vremea comunistilor

Primarul PSD al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a avut o initiativa nastrusnica atunci cind a aflat ca echipa nationala de tineret va juca impotriva Macedoniei in urbea pe care o conduce.

El i-a chemat pe primarii localitatilor invecinate si le-a cerut sa aduca fiecare, cum o sti, macar cite 100 de oameni din satele pe care le conduc, astfel ca stadionul sa fie cit mai populat! De remarcat ca Anghel a fost primar al orasului si pe vremea lui Ceausescu!

Asta-i jocul dorit de Manea

La conferinta de presa de la finalul meciului, antrenorul Nicolae Manea, deosebit de expeditiv in ciuda rezultatului final, a remarcat "jocul bun al echipei noastre. Ii felicit pe baieti pentru aceasta victorie, e toata numai meritul lor. Acesta este jocul care trebuie prestat la nivel de tineret, daca vrei sa obtii performanta".

La rindul sau, tehnicianul oaspetilor, Mirsad Jonuz, a declarat: "Victoria echipei Romaniei este incontestabila, dar primul gol a fost marcat in conditii neregulamentare, mingea depasind linia de fund inainte de centrare. Dar nu de-asta am pierdut noi. Ca sa fiu sincer, scorul corect ar fi trebuit sa fie 6-3".

"Consider acest meci ca pe o revansa a mea personala! Am vrut sa demonstrez ca s-a gresit cind n-am fost oprit la echipa mare!"

Nicolae Mitea