In zona afectata locuiesc multi oameni in case vulnerabile la aceste conditii meteorologice.

Multe cladiri au fost distruse, copaci scosi din radacini iar alte cateva milioane de case au ramas fara curent electric.

Autoritatile au cerut unui numar de peste doua milioane si jumatate de persoane sa paraseasca zona.

Este cea mai mare evacuare din istoria statului Florida. Practic, 15% din populatia statutului a trebui sa isi paraseasca locuintele.

Florida a fost lovita din nou, atunci de urganul Charley, care a ucis 26 de persoane si a provocat pagube de miliarde de dolari.

Locuitorii din zona au ramas nu doar fara curent electric dar si fara apa potabila.

Meteorologii avertizeaza ca exista pericolul unor indundatii. Volumul de apa este deja foarte mare si sunt prognozate alte ploi.

Vantul atinge aproximativ 170 km/h.

Corespondentul BBC in Florida transmite de pe plaja New Smyrna ca cu greu poti sta in picioare din cauza vanturilor puternice.

El spune ca desi uraganul Frances nu este la fel de puternic ca Charley, este cel mai mare si se deplaseaza foarte incet.

Corespondentul nostru crede ca dimensiunile daunelor nu vor putea fi estimate mai devreme de 24 de ore sau chiar mai mult.

Incet dar amenintator

Meteorologii din Statele Unite spun ca uraganul a lovit mai intai zona Stuart, situata la 175 de km de Miami, duminica - o zi mai tarziu decat se prevazuse.

Corespondentii de presa din Stuart transmit ca in momentul in care uraganul a lovit zona, cerul s-a intunecat iar strazile au fost foarte afectate.

Frances este ca o furtuna gigantica, care se manifesta pe un perimetru de 650 de km printr-o vreme violenta.

In unele regiuni - unde se estimeaza ca efectele uraganului nu vor fi extrem de grave - locuitorii au ramas la casele lor.

Vonda Gould de 64 de ani a declarat insa ca nu poate dormi intrucat se aude ingrozitor vantul pe timpul noptii.

"Niciodata nu stii cand te miri ce obiect iti sparge geamurile si intra in casa. E foarte straniu".

Florida inca are de reparat daunele cauzate de uraganul Charley, din luna august, estimate la 11 miliarde de dolari.