Zenga si filosofia Diviziei A

Italianul a marturisit la finalul meciului cu Catania ca este constient de faptul ca doua infringeri la rind ar putea insemna plecarea de la formatia din Ghencea. “Mi-a placut cum s-a miscat echipa, in ciuda absentelor pe care le-am avut, dar n-am pus accentul pe rezultat, fiind doar o simpla partida de pregatire.

Catania a fost un adversar valoros, care mi-a oferit o idee despre potentialul echipei mele”, au fost primele concluzii dupa amicalul de simbata seara trase de Walter Zenga. “Am o politica de a include juniorii treptat in programul echipei mari. Au fost in Italia Litu si Muzac, vor urma si altii”, a continuat italianul.

Capitanul Martin Tudor

Declaratia-soc a venit imediat dupa meci, cind s-a confesat ziaristilor din Peninsula. “Sint constient ca, daca pierd doua partide la rind, voi pleca sau voi fi demis de la Steaua. Asta este filosofia in Romania. Am acceptat aceasta provocare, merg pe strada mea si vom vedea ce va fi”, a erupt Zenga, deranjat de criticile care i se aduc in Romania. Ieri parea insa mai calm.

“Asa ziceti voi in Romania. In mod normal, dupa parerea mea, un antrenor trebuie sa aiba timp pentru a face performanta”, a spus Walter Zenga. “A fost primul meci pentru Baciu si Lovin la noua lor echipa. Trebuie sa se adapteze la ritmul nostru. Pentru mine, nu exista rezerve sau titulari, asa ca si ei au sanse egale cu ceilalti”, a incheiat italianul.

Singurele doua cartonase galbene ale partidei le-au primit Lovin si Litu, iar banderola de capitan a revenit, in premiera, portarului Martin Tudor, care se afla la al saptelea sezon in Ghencea, fiind acum in ultimul an de contract. Delegatia ros-albastra s-a intors aseara in tara, iar astazi va avea liber.

MVP Dumitru

Cel mai cunoscut site de Internet din Sicilia (www.calciocatania.com) a alocat un spatiu important partidei de simbata seara. Conform reporterului Max Licari, Florentin Dumitru a fost cel mai bun om al partidei, primind nota 7, in timp ce Dorinel Munteanu, Padalino, Miceli si Bruno au fost notati cu 6,5.

Evolutia lui Florentin Dumitru, poreclit de coechipieri “Gibonul”, a fost remarcata si de cotidianul La Sicilia, dar si de site-ul oficial al gruparii Catania. Editorialistul Willy Toma a scris ieri despre Dumitru ca este “un jucator mai mult decit interesant, care a fost cu mult peste colegii sai”.

Daniel Oprita, in crestere

Ajuns rezerva la Steaua dupa sosirea lui Dinita si, ulterior, a lui Cristea, Daniel Oprita (foto, in rosu) s-a pus serios pe treaba. Dupa numirea lui Walter Zenga, “Dinel” este aproape de a reveni la o forma buna, datorita programului suplimentar de pregatire pe care i l-a impus italianul.

Impulsionat de golul marcat sirbilor de la Zeleznik, Oprita a avut o evolutie reusita cu Catania, fiind remarcat de ziaristii italieni. Astfel, Daniel si-a creat citeva ocazii mari de a marca, prima, in minutul doi, cind doar o parada a portarului Polito l-a privat de un gol.

Meme Stoica visa cu Dinamo

Presedintele executiv Mihai Stoica a acordat un amplu interviu pe site-ul oficial al formatiei din Ghencea, in care a afirmat ca si-ar fi dorit ca “in primul tur al Cupei UEFA sa dam piept cu echipa eliminata de Manchester United in turul trei al Ligii Campionilor, dar regulamentul nu permite”.

De asemenea, oficialul din Ghencea a recunoscut ca, “daca nici in al treilea an in Ghencea n-as putea sa ma laud cu o performanta majora (titlu, Cupa sau primavara europeana), ar fi realmente un dezastru”. Mihai Stoica, personaj care discuta doar cu o anumita parte a presei, a afirmat ca se bucura pentru convocarea atitor stelisti la lotul national. “Ma bucur enorm.

Poate am idei mai ciudate, dar, spre exemplu, daca prin absurd as fi pus in situatia de a alege, l-as aduce pe Gattuso inaintea lui Zidane. Am un adevarat cult pentru fotbalistii care-si dau viata pe teren”, a incheiat Meme, spunind ca ii este greu sa se abtina pentru a le da un raspuns celor care l-au atacat pe antrenorul Walter Zenga, dar nu vrea sa mai intre in polemici.

Spasov: “Steaua joaca stiintific”

Antrenorul lui TSKA, Ferario Spasov, considera ca Steaua joaca stiintific. Specialistul din tara de la sud de Dunare urmareste nonstop cele 4 casete de care dispune cu meciurile Stelei - ambele intilniri cu Zeleznik, precum si disputele cu Dinamo si cu Universitatea. “Steaua joaca stiintific. Practica un fotbal agresiv, in sensul bun al cuvintului. Adversarii nostri au jucatori foarte buni.

De asemenea, in aparare nu stau rau - Radoi si Marin sint stabili”, comenteaza Spasov impresiile sale in ziarul “7 Zile Sport”. (George Petu)

L-au ratat pe Aleksandar Vasovski

Fundasul central Aleksandar Vasovski (foto, nr. 15), cel mai bun jucator al Macedoniei in partida de simbata de la Craiova cu Romania, a fost aproape de a ajunge in aceasta vara in curtea ros-albastrilor. Stoperul a fost propus antrenorului de atunci al Stelei, Victor Piturca, impreuna cu un alt conational de-al sau.

Piturca nu s-a aratat interesat de aducerea fundasului de la Vardar Skopje desi isi dorea un stoper de valoare. Aleksandar Vasovski s-a revansat in meciul cu Romania din preliminariile CM 2006, marcind un gol cu capul, care putea aduce un egal echipei sale daca Adrian Mutu nu inscria din lovitura libera in minutul 88. (Andrei Panait) mihai.calin@prosport.ro

daniel.nazare@prosport.ro