In anul universitar 2005-2006, Serviciul German de Schimburi Academice acorda membrilor institutiilor romanesti de invatamant superior zece categorii de burse de studiu si cercetare in Germania: burse de cercetare pentru doctoranzi si tineri cercetatori, burse de studiu pentru absolventii tuturor domeniilor stiintifice, burse pentru artisti, pentru lucrari de diploma la studentii facultatilor de

germanistica, program de masterat pentru ingineri, burse speciale ERP (Economical Research Program) pentru studenti ai facultatilor cu profil economic. De asemenea, se vor mai acorda burse, pe o perioada de mai multi ani, pentru obtinerea unei diplome in stiinte economice sau in domeniul ingineriei, pentru absolventii eminenti in management.

Termenul-limita de depunere a aplicatiilor a fost stabilit la 31 octombrie 2004. Serviciul German de Schimburi Academice organizeaza, incepand cu anul universitar 2004-2005, programe de practica pentru studentii din domeniile stiinte ale naturii, stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvicultura.

Informatiile privind cererile pentru burse, precum si formularele pot fi obtinute incepand cu data de 1 octombrie.