IBM a organizat la Brasov "Forumul PLM (Product Lifecycle Management) 2004", dedicat clientilor actuali si potentiali in domeniul PLM, partenerilor de afaceri si specialistilor din diverse domenii. PLM Forum este un eveniment anual, care are drept scop prezentarea strategiilor si tendintelor, precum si a ultimelor inovatii IBM in acest domeniu.

Confruntandu-se in permanenta cu cerintele consumatorilor, care evolueaza in ritm rapid, precum si cu o intensa competitie la nivel global, producatorii de echipamente electronice au nevoie de un management extrem de atent, intrucat produsele sunt depasite moral dupa intervale de timp tot mai scurte.

Avantajul principal al solutiilor PLM il reprezinta scurtarea in mod dramatic a timpului de proiectare. In calitate de lider al pietei solutiilor PLM, IBM doreste sa ofere clientilor sai din Romania cele mai bune solutii integrate, care sa acopere intreg ciclul de viata al produselor, de la conceperea acestora pana la momentul cand sunt retrase de pe piata.

Ca o confirmare a acestui angajament pentru clientii locali, IBM a lansat in acest an pe piata din Romania ultimele sale inovatii in domeniul PLM, printre care se numara noile versiuni ale solutiilor software CATIA V5 si PDM SMARTEAM.

"La PLM Forum, clientii din principalele ramuri industriale de fabricatie au posibilitatea de a comunica cu noi si partenerii nostri de afaceri despre cele mai recente dezvoltari privind strategia noastra si portofoliul de produse PLM", a spus Pascal Girard, Region Manager, PLM Solutions, Dassault Systemes, CEMA.

Cu ocazia Forumului PLM 2004, compania IBM va prezenta noile oferte PLM Express, care faciliteaza integrarea proceselor de afaceri pentru companiile mici si mijlocii si imbunatatesc timpul de lansare pe piata pentru producatori.

Solutia IBM PLM Express include un set de solutii bazate pe CATIA V5, pentru dezvoltarea produselor colaborative virtuale si SMARTEAM, pentru management colaborativ al datelor referitoare la produse, dezvoltat de Dassault Systemes.

Noua oferta se concentreaza asupra necesitatilor specifice ale producatorilor care realizeaza urmatoarele tipuri de produse: dispozitive de asistenta personala digitala, routere, instrumente de mare putere, playere MP3, televizoare, dispozitive de stocare, dispozitive optice si pentru iluminat.

Solutiile IBM PLM Express constau intr-un pachet complet de solutii personalizate, incluzand IBM WebSphere Application Server - express middleware pentru o platforma robusta si sigura de livrare a serviciilor web; IBM hardware, inclusiv IntelliStation pentru performante grafice de cel mai inalt nivel, si eServer pentru stocarea in siguranta a design-ului de produse si pentru acces partajat la

aplicatii. Optiunile includ managementul sistemelor, suport de nivel superior pentru utilizator, instruire pentru utilizarea aplicatiilor si finantare intr-un sistem flexibil.