ADVERSARI PRELIMINARII CM 2006 / Olanda - Cehia

Stirea ca Pavel Nedved a evoluat pentru Juventus intr-un amical disputat vineri (5-0 cu AS Biellese) a produs iritare la Praga. Suporterii cehi il stiau pe capitanul "nationalei" in recuperare dupa recidiva entorsei suferite la genunchiul drept in semifinala cu Grecia de la Euro (0-1).

Iar selectionerul Karel Bruckner il declarase indisponibil pentru derby-ul cu Olanda, programat miine la Amsterdam (in direct pe Antena 1 de la 21:30).

"Si totusi, Nedved joaca. A facut-o pentru Juventus, chiar 90 de minute!, dar la echipa reprezentativa nu vine", a scris ieri cotidianul "Deniksport". Aceeasi reactie a avut-o la adresa capitanului inclusiv "Pravo": Ne-ar fi prins bine sa dea o mina de ajutor, mai ales acum cind lipsesc si Poborsky, si Smicer, si Galasek. Dar Pavel vede altfel situatia".

Ziarele au incercat sa-i afle punctul de vedere. Degeaba. Nedved si-a inchis telefonul mobil! L-au aparat in schimb coechipierii. "Daca n-a venit, inseamna ca nu poate.

El stie mai bine si trebuie sa-i respectam decizia", a declarat fundasul Ujfalusi, in timp ce portarul Blazek pretinde ca "nefiind in plenitudinea fortelor, nu stiu cit ne-ar fi putut ajuta intr-un meci atit de dificil cum este cel cu Olanda".

Bun de joc impotriva Romaniei?

Miroslav Beranek, asistentul selectionerului Karel Bruckner, a explicat altfel aminarea revenirii lui Nedved in "nationala". Intr-o discutie cu reporterii cotidianului "Pravo", el a explicat ca exista un plan pentru Nedved. "Bruckner a vorbit cu Pavel si important in momentul de fata este ca el sa-si recapete motivatia, forta si forma de altadata.

Ar fi bine daca l-am avea la dispozitie cu Romania, pe 9 octombrie", a dezvaluit Beranek.

Baros are alta iubita

Milan Baros a fost pus ieri intr-o situatie delicata de fosta sa prietena. Creatoarea de moda Eva Kilianova a declarat ca a rupt logodna cu internationalul ceh, 23 de ani, deoarece i-a fost necredincios. Baros ar avea mai nou o relatie cu Caterina Prusova, 21 de ani, nimeni alta decit Miss Cehia 2002.

Kilianov marturisise imediat dupa Euro 2004 ca ii va fi greu sa-l tina linga ea: "Sper totusi sa nu se transforme intr-un Casanova si sa le cada in plasa acestor fete care vineaza vedete". De ce i-a fost teama n-a scapat.

Seedorf mai asteapta chemarea lui Van Basten

Daca cehii se supara ca Nedved joaca la club, dar uita de "nationala", olandezii nu-i reproseaza nimic lui Clarence Seedorf. Nu e vina lui ca nu e in lot. Operat pe 7 iulie la Amsterdam, cind i s-a indepartat un mic fragment osos din coapsa dreapta, mijlocasul in virsta de 28 de ani s-a refacut dupa 6 saptamini, reluind pregatirea la Milan la sfirsitul lui august.

Chiar a intrat in doua meciuri amicale. Numai ca, pentru Marco van Basten era prea putin. Selectionerul batav spusese de la inceput: "Cine nu e apt suta la suta si nu e in forma nu intra in planurile mele". Si, a sugerat Van Basten, in acest moment sint alti jucatori in linia mediana portocalie mai bine pregatiti decit Seedorf.

Asa ca "milanezul" va astepta meciul cu Macedonia, din 9 octombrie.

Cu 3 fundasi centrali?

Problema care-i framinta pe olandezi de citeva zile: ce sistem, ce tactica va aplica Van Basten miercuri, contra Cehiei? In numarul de ieri, "De Telegraaf" a scris ca selectionerul va alege intre 3-4-3 si 4-3-3, la ultimele antrenamente exersind mai mult prima varianta.

Cu trei fundasi centrali, Heitinga, Hofland si Bouma, patru mijlocasi, Van Bommel pe dreapta, Van der Vaart pe stinga, Davids "inchizator" si Sneijder avansat in spatele atacantului, si o linie ofensiva cu Kuijt aripa dreapta, Makaay virf si Castelen aripa stinga.

Daca se va opri la al doilea sistem, in defensiva ar aparea De Jong si Van Bronckhorst pe benzi, iesind probabil Hofland, iar Van der Vaart l-ar inlocui in atac pe Castelen.