Scandalul Nati Meir - Radu F. Alexandru a conoscut ieri un nou episod in care oamenii lui Vadim au dezvaluit adevarata tinta a atacului pregatit cu minutiozitate. Theodor Stolojan urmeaza sa fie citat de PNA pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile de coruptie pe care i le aduce consilierul liderului PRM.

Colaborarea dintre PRM si PSD pare sa fie mai fructuoasa in conditii de clandestinitate.

Pentru ca nu pot sa-si oficializeze relatia - mediile internationale fiind in continuare ostile partidului lui Vadim -, cele doua formatiuni prietene au gasit totusi o formula de colaborare reciproc avantajoasa: Vadim este lasat in pace cu sutele lui de dosare din Justitie, iar, in schimb, PRM ataca dur Opozitia.

Atacurile formatiunii conduse de C.V. Tudor nu au o justificare electorala, ci se explica doar prin faptul ca, venind din aceasta zona, acuzatiile au o credibilitate mai mare decat in cazul in care ar fi venit de la PSD. Scandalul pus la cale de Nati Meir este cea mai buna dovada. Vadim&comp. raman specialistii numarul unu in materie de jocuri politice murdare.

Atac la Stolojan

Consilierul pe probleme de politica interna al PRM, Nati Meir, a cerut ieri procurorilor Parchetului National Anticoruptie sa-l cheme la audieri pe liderul PNL, Theodor Stolojan, despre care a afirmat ca "este la fel de corput ca si senatorul Radu F. Alexandru". Declaratia a fost facuta la iesirea din sediul PNA, unde Meir ar fi trebuit sa fie confruntat cu Radu F.

Alexandru, in urma acuzatiilor de coruptie aduse de peremist liberalului.

Parlamentarul nu a raspuns convocarii anchetatorilor, anuntand ca va organiza astazi o conferinta de presa in care isi va explica motivele, anchetatorii multumindu-se sa-l audieze aproape doua ore pe Meir.

Nati Meir a explicat ca senatorul nu a venit la Parchet pentru ca "este un fricos, care sigur are ceva de ascuns, la fel ca si Stolojan".

Unul dintre cei trei avocati care l-au insotit pe consilierul lui Vadim, deputatul de Iasi Vlad Hogea, a spus ca Meir a adus in timpul audierii elemente noi si a contestat toate declaratiile date de Radu F. Alexandru procurorilor. "Noi consideram, in continuare, ca este necesara confruntarea dintre cei doi si suntem de parere ca Feldman sfideaza justitia".

Si iar atac la Stolojan

"Se considera mai presus de lege. Asa e in Romania! In Israel ar fi fost adus cu Politia!", a completat Nati Meir. Acesta a aratat ca a cerut ca Stolojan sa fie audiat de PNA deoarece discutiile purtate cu senatorul au fost aduse la cunostinta acestuia si chiar si-a dat acordul pentru rezolvarea problemelor discutate.

"Stolojan a fost de acord ca eu sa discut cu Vadim despre discursul lui. Asta era important pentru el, ca discursul lui Vadim sa fie mieros", a afirmat Meir. Potrivit acestuia, singurul lucru despre care Stolojan nu a stiut a fost intentia senatorului Alexandru de a ajunge presedinte al Comunitatii Evreiesti din Romania.

Vlad Hogea a mai precizat ca au fost depuse casetele audio pe care s-au inregistrat intalnirile dintre cei doi si ca PNA a facut o transcriere paralela, mult mai completa decat cele de pana acum. "Din transcrieri rezulta multe chestiuni despre coruptia lui Stolojan si Feldman", a precizat avocatul.

De asemenea, Nati Meir sustine ca a mai avut o intalnire cu liberalul, care nu a fost inregistrata, in timpul careia Radu F. Alexandru a spus multe lucruri care il implica pe Stolojan si ca de aceea era necesara confruntarea.

Radu F. Alexandru a declarat ca nu il intereseaza afirmatiile peremistilor. "Nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie declaratiile acestuia. Declaratiile lui nu spun nimic, el nu spune nimic si nu dovedeste nimic", a afirmat senatorul.

Scurt istoric al scandalului

Nati Meir sustine ca parlamentarul l-a contactat dupa primul tur al alegerilor locale, cerandu-i sa intervina astfel incat in judetul Mehedinti consilierii PRM sa incheie o alianta cu PNL si PD, si nu cu PSD.

In schimbul acestui favor, Nati Meir i-a cerut senatorului liberal, in cazul in care Alianta PNL-PD ar ajunge la guvernare, sa i se atribuie mai multe contracte importante cu firma "Solel Boneh".

"Am primit promisiunea ca voi beneficia de tot sprijinul, in sensul ca licitatiile vor fi trucate", a afirmat Nati Meir. In plus, consilierul PRM a sustinut ca Radu F. Alexandru i-a cerut ca, intr-o confruntare directa din campania pentru prezidentiale intre Corneliu Vadim Tudor si Theodor Stolojan, liderul PRM sa nu-l atace pe cel liberal.

Meir ar fi primit din nou, la schimb, contracte avantajoase cu firma "Solel Boneh". De asemenea, Meir ar fi trebuit sa-l ajute pe Radu F. Alexandru sa primeasca sprijin din partea Israelului pentru a ajunge presedinte al Comunitatii Evreiesti din Romania.