Liderii Aliantei PNL-PD, Theodor Stolojan si Traian Basescu, aveau, aseara, fixat un ultimatum pentru a-si cere scuze de la PSD.

Conflictul a fost generat de cei doi lideri ai Aliantei, care, ieri, au convocat o conferinta de presa pentru a da citire asa-zisei liste cu „101 de dalmatieni PSD“, din care au ramas doar vreo 80, mai exact 84, „suflata“ tinerilor liberali si democrati, carora le-a apartinut initiativa de a prezenta public o lista cu candidatii PSD ramasi pe locurile eligibile si

considerati „patati“. Pana la inchiderea editiei, inainte de ora 20.00, scuzele nu ajunsesera, caz in care, reclamantul, PSD, a promis ca ii va chema in justitie „pentru neadevarurile din respectiva hartie“, potrivit purtatorului de cuvant al PSD, Titus Corlatean.

Stolojan a acuzat, ieri, ca singura noutate a alegerilor preliminare din PSD, calificate drept „un exercitiu de propaganda“, echivaleaza cu „reintoarcerea baronilor PSD“.

Basescu a mers mai departe, afirmand ca „aceste alegeri nu au schimbat cu nimic nucleul dur, de tip mafiot, al PSD“ si ca partidul de guvernamant „a mentinut aceeasi coloana vertebrala a coruptiei din Romania“.

Prezent si el la conferinta, comentatorul politic Stelian Tanase a deschis, in prezenta jurnalistilor, plicul cu cele 101 nume de membri ai PSD despre care tinerii Aliantei anticipau ca vor castiga alegerile, confirmate in proportie de 82%, care a provocat ulterior reactia PSD.

Lista cuprinde in dreptul numelor acuzatii grave, rostite deja in repetate randuri de liderii ai Aliantei si neprobate pana in prezent, de genul: Adrian Nastase - „sapte case, suspectat ca are peste un miliard de euro in banci straine“ sau Dan Ioan Popescu - „cel mai bogat ministru, acuzat ca si-a facut averea in mod ilegal, din bani publici“.

Acuzele mai sunt formulate in termenii „traseist politic“, „suspectat de…“, „impus de …“, „om de casa al lui…“, „baron“, pe care PSD le considera „campanie murdara“.